Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Германия осъди на почти 3 г. затвор нашенския ром, който изрита зверски жената в метрото!

Българският гражданин Светослав Стойков, изритал без причина в гръб германка по стълбите на метрото в Берлин, бе осъден от Окръжен съд на две години и 11 месеца затвор, съобщи в.“Билд“.

Прокуратурата поиска преди това най-малко три години и девет месеца лишаване от свобода. Преди това днес съдебни психолози заявиха, че той може да е бил невменяем при извършването на нападението.

Според експертите употребата на алкохол и наркотици, в комбинация с вероятно увреждане на мозъка, получено в резултат на автомобилна катастрофа преди няколко години, може да доведат до поставяне на подобна диагноза на Стойков. Те предположиха, че той може да изпадне в състояние, в което да не може да контролира действията си. Съдиите обаче не приеха искането на Стойков да бъде освободен от наказателна отговорност заради „временна невменяемост“, предизвикана от системна употреба на наркотици и алкохол.

Присъдата беше произнесена от първоинстанционния съд в германската столица и подлежи на обжалване. Стойков беше арестуван няколко седмици след като блъсна по стълбите непозната жена в подлеза на станция „Херманщрасе“ в Берлин и след това избяга в Марсилия във Франция. Мъжът бе задържан по-късно на автогара в Берлин и твърди, че се е върнал, за да се предаде на властите. Пред съда той призна, че е виновен за инцидента, но твърдеше, че не можел да си спомни нищо, тъй като е бил под влиянието на метамфетамини и алкохол.

Eпицентър 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!