Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Илиян Василев: Радев няма право да говори за почтеност и срещу корупцията

Държавният глава демонстрира връх на лицемерие и липса на морал, казва анализаторът

Анализаторът и бивш български посланик в Москва Илиян Василев реагира остро срещу поведението на президента Румен Радев да се представя като морален съдник в държавата. На страницата си във Фейсбук Василев написа:

„Когато Румен Радев и тогава приятелката му Деси ме пресрещнаха в Докторската градина за да изразят възмущението си, че съм се съмнявал, че е натовски лоялен генерал (вече бях започнал да разплитам чорапа на Решетниковия план) си казах, че е нормално жената до него да го защитава. Никога не ме е интересувала интимната част в едни отношения. Разводите са тежки и нанасят травми на деца и хора - и не мисля, че е нечия работа да се бъркаме в тези отношения.

Но публикуваният вчера договор в който Радев, като командир увеличава заплатата на бъдещата си съпруга – тогава негова подчинена - е връх на лицемерие и отсъствие на морал. Да не говорим на конфликт на интереси, защото този човек, поне в моите очи, няма право на две неща - да говори за почтеност, и второ да говори срещу корупцията, срещу злоупотребата със служебно положение, след като е използвал по този начин пари на българските данъкоплатци.

Няма как по друг начин да се погледне на грозния факт, че докато е бил женен, е използвал публични пари за да "стимулира" връзка с колега, към която не е бил безразличен. Когато става реч за публични пари, вече няма "лични" работи.

Само това е достатъчно за да стане огромен скандал, ако бяхме нормална европейска държава.

Мога да си представя, как тази и подобни слабости са били използвани за да го превърнат от горд генерал в прокси на чужда сила.

Чудя се само защо Ненчев и Борисов не показаха този договор тогава, а чек сега - в деня на неговите показания в съда“, пита Василев.

http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/iliyan-vasilev-radev-nyama-pravo-da-govori-za-pochtenost-i-sreshtu-koruptsiyata 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!