Следвайте "Буднаера" в Телеграм

България отвръща на удара? Тренират чужди войски от Русе до Бургас за „сдържане“ на Русия!

Русия удари "Ислямска държава" с най-новите си крилати ракети - Унищожени три големи склада с оръжие и боеприпаси (родно производство?)

Хиляди чужди военни и бойна техника ще прекосят Източна България от Русе до Бургас, ще тренират „сдържане“ на Русия!

Огромен брой чужди военни със стотици единици бойна техника може да блокират движението и по без това натоварените български пътища след 18 юли. Това може да се предположи от писмен отговор на военния министър Красимир Каракачанов на въпрос на депутата Пенчо Милков.

От отговора на Каракачанов става ясно, че 6000 чуждестранни военнослужещи с 1200 единици бойна техника ще преминат през източната част на България във времето след 18 юли. Чуждото военно присъствие било разрешено с Решение №340 на Министерския съвет от 23 юни 2017 г. За момента българските власти не са предоставили информация по какъв начин военната техника ще се придвижва през територията на една трета от България и ще се стигне ли до затваряне на пътища.

Преминаването на 1200 бойни машини, част от които едрогабаритни, ще е между Русе и Бургас, но маршрутът не е ясен.
От отговора на военния министър се разбира още, че правителството е дало разрешение за периода 23 юни – 28 юли 2017 г. на територията на България да се проведат мероприятия по мащабното военно учение „Saber Guardian 17“, в което участват военнослужещи и бойна техника на Българската армия, както и на армиите на САЩ, Украйна, Словения, Сърбия, Румъния, Унгария, Литва, Полша, Гърция, Македония, Канада, Италия и Португалия. Учението, което се провежда в няколко източноевропейски държави и в което участват между 25 000 и 40 000 военнослужещи, вече стана повод за размяна на остри реплики между руски и американски официални представители. В него участва почти една пета от българската армия.

„Основната концепция на „Saber Guardian 17“ е придвижването на 2-ри кавалерийски полк от състава на командването на Сухопътните сили на САЩ в Европа с колесна техника и въоръжение, които ще се придвижват от Германия през Чехия, Словакия, Унгария и Румъния, като е планирано на 18 юли 2017 г. да преминат на територията на България през ГКПП „Русе-Дунав мост“ 1 и да достигнат до пристанище Бургас през полигон Ново село“, разяснява военният министър.

След като преминат на българска територия, чуждестранните военнослужещи ще се разположат на полигон „Николово“ край Русе. За целта от Сухопътните сили вече са информирали общинската администрация. На военния полигон ще се изгради временен Център за логистична поддръжка. След напускането на чуждестранните военнослужещи българските им колеги ще имат грижата да почистят полигон „Николово“, става ясно още от отговора на вицепремиера.

В периода на военното учение правителството е разрешило навлизането на българска територия и на 80 военни въздухоплавателни средства, пише Красимир Каракачанов, без да уточнява техния вид.

http://www.segabg.com/article.php?id=862097 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!