Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Аз съм депутат. Возят ме в Мерцедес, пазят ме НСО и ходя на работа, когато си искам!

Аз съм депутат и не го крия, даже се гордея с това. Возят ме в Мерцедес, пазят ме НСО и ходя на работа, когато си искам.

А не, аз не съм онзи, за който си помислихте, аз съм по-зле, с него не мога да се меря, той е депутат трети мандат, а аз едва първи, но се уча бързо.

Гледам онзи ден една баба хвърлила 20 бона от балкона на някакви телефонни измамници и си викам, каква пенсия взема тази бе, да си има спестени в къщи 20 бона, че и да ги мята през балкона без да мисли. Но да не се разсейвам, много ми е депутатската работа, защото събота и неделя се срещам.с избиратели, не че са ме виждали преди да стана депутат, аз даже не помня плакат с моя снимка имаше ли, нямаше ли – но знам че имахме на партията и навсякъде ходехме като циркова трупа и се показвахме като мечки в цирк. Но пък толкова много обещавахме, че хората ни гласуваха доверие и влязохме почти всички от листата.

Ама да не си мислите, че съм искал да ставам депутат, не ама имам един приятел с бизнес милионер момче спонсор на партията и той ми вика един ден давай да ставаш депутат и аз нали нямам какво да правя понеже цял ден се въртях в една редакция на един вестник викам защо не и станах, е сега милионерчето звъни да му уредя някоя друга концесия и аз нали съм добър човек, уреждам все пак трябва да се помага на избирателите да им се създават работни места. Е вземам и комисионна за уреждането къде някой апартаментче, къде някой автомобил.

Сега един приятел вика да му уредя едно летище щял да препише на жената едно хотелче на морето и да плати образованието на децата в Англия. Викам му ок, но да създаде и работни места за електората, че трябва да метат и чистят че и други избори ще дойдат и аз мисля пак да съм депутат. Вие какво си мислите да не е лек живота на депутата, всеки ден с мои колеги ходим да папкаме депутатски кюфтета да ви се оплача пак са ги увеличили, 60 стотинки ги направили, не ги е срам чух че за бабите имало пред Кауфланд на 40 стотинки, ей тия пенсионери не спряха да се оплакват, че и все обясняват, че депутатското кюфте било много евтино, давам ви пример има и по евтино. Ма нали все трябва да ревете.

Ей го на отивам на един прием и толкова ядох хайвер, че ми стана лошо и се наложи да викат бърза помощ чаках цели 49 минути, но не рева, знам какво е положението трафик, да бия лекарите ли? Аз не съм животно да ги бия, утре обаче ще звънна на министъра и да ги уволнява тия охлюви може ли на мене депутата да ми е лошо те да ми идват след почти един час, нали имат буркан и сирена трябва да летят като НСО ето аз оня ден тръгнах към морето с едни приятели да се видя за два часа през Хемус бях на Варна летят НСО летят, е блънахме един два балъка, ама те много нагли чуват виждат и не се дърпат да мина аз депутата.Оставихме ги някъде из канавките да звънят на 112 за какво го гласувахме тоя телефон да си го ползвате.

Че аз съм депутат предполагам разбрахте, ама ако не сте разбрали да ви кажа, че мен не ме интересувате много, аз моята кошничка съм си я оплел, разбрах се с едно ромче тартор на някакви махали, давам му едни обществени поръчки, пазя ги с полиция докато ходят да си берат законно с камионите дърва и на следващите избори и мажоритарно да се кандидатирам от махалата имам сигурно място пак в Парламента, а да ви кажа и за субсидията 11 лева си е добре, но може и още, може все пак толкова партийни разходи имаме вече и българите искат пари да гласуват, ей всички се изхитриха за тези пари и все викат дай.. Отивам сега едно законче да гласувам, че заплата малка, пък там едни хора обещаха ако мине ще ни го осребрят, и ние какво да правим ще гласуваме с тези малки заплати не се живее, ей Българино депутат да си не е работа на днешно време всеки вика Дай. Питате ли ме?

Не ме питайте, защото и да ви отговоря няма да ме разберете. Ако случайно ви трябвам за нещо не ме търсете на следващата предизборна кампания ще дойда ви изслушам и вас и ви обещавам всичко ще оправим, само няма да се оплаквате живейте сега ви се е паднало – лято е.

Атанас Калев 

http://onovini.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!