Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Проф. Иво Христов: Циганите ще станат капсул-детонаторът за взривяването на държавата!

Това малцинство е около 1 милион, докато ние тук си играем на стратегии, посочи депутатът от "БСП за България"

Циганите ще станат капсул-детонаторът за взривяването на държавата, предупреди от парламентарната трибуна депутатът от "БСП за България" Иво Христов, цитиран от "Канал 3". Той взе думата, възмутен от констатацията в правителствен доклад, че има напредък в областта на интеграцията на циганите у нас.

Документът с подписа на Министерския съвет, отчита, че през 2016 г. има положителни резултати в областта на образованието с осигуряването на занималня от 1 до 7 клас и в областта на здравеопазването, понеже се били увеличили медиаторите в ромските махали. Докладът бе представен от вицепремиера Валери Симеонов, който се обяви за национална жилищна стратегия за строителство в гетата, защото общините изнемогват.

Положителните изводи в доклада взривиха опозицията, която отчете, че видими резултати няма от ромската интеграция и че това не е първата стратегия по въпроса от началото на 2000 г. насам.

Според проф. Христов в доклада виждаме „липса на елементарна експертност и елементарна тревога за бъдещето на страната“.

Проф. Иво Христов направи анализ на проблема от неговия генезис насам. Още в началото на изложението си той направи уговорката, че няма да използва термина "роми", защото специалистите знаели защо. Повечето от ораторите след него на парламентарната трибуна последваха примера му.

"Циганското малцинство е около 1 милион, докато ние тук си играем на стратегии, които са отбиване на номер. В тези гета зреят бомби и тази бомба започва да гърми", предупреди социологът. Държави и общества се взривяват отвътре именно с наличието на такъв готов взривоопасен материал, продължи той. Бъдещето на отношението между българи и цигани не е в полза на българите, смята той.

Столипиново е най-голямото циганско гено у нас. Гето - център на ислямския фундаментализъм у нас, каза още професорът, който заключи, че въпреки проблемите днес, циганското население е жертва именно на деиндустриализацията на страната след демократичните промени. Причината за тяхното изключване е икономическа, констатира соцдепутатът, а на реплики откъм ГЕРБ, които пробваха да го прекъсват през цялото време, се скара: "Когато аз говоря, цялата зала мълчи". Тук се намеси председателят на НС Димитър Главчев, за да му направи забележка, при което професорът от левицата отвърна невъзмутимо: "Ами тогава влезте си във функциите", след което продължи да громи провала на българската държава с интеграцията на циганите през последните десетилетия.

Иво Христов предупреди, че както албанците са били капсул-детонатонаторът за взривяването на бивша Югославия, така и циганското население ще изиграе същата роля у нас.

„Циганското население е жертва на демонтирането на България. Когато имаме проблеми с циганите, имаме проблеми със собственото си общество, със собствената си индустрия, със собствената си държава“, заяви от трибуната проф. Иво Христов. По думите му основният проблем с циганите е свързан с тяхното пълно цивилизационно изключване от цивилизованото българско общество в последните 25-30 години, а всичко друго е следствие - проблемите с образование, здравеопазване, заетост. Според думите му, преди това те са били интегрирани и са имали нормален здравен, образователен и трудов статус. Депутатът от "БСП за България" подчерта, че след това циганите са били изхвърлени от реформиращата се българска икономика и са се появили циганските гета, "анклави на престъпност и анклави, застрашаващи българската национална сигурност, огнища на ислямски фундаментализъм".

„Кой разреши заселване на огромни цигански маси в градовете безконтролно? Кой разреши създаването на незаконни постройки на територията на тези гета? Кой разреши вкарването на наркотрафик и организирана престъпност точно в тези гета, което се знае и от компетентните органи? Кой разреши на територията на тези гета да се развива фундаменталистка дейност,което се знае и от ДАНС? Да не би циганите?“, попита риторично от парламентарната трибуна проф. Иво Христов.

"Циганското население е жертва на демонтажа на България, това е индикация, че имате проблем със себе си. Те са само донори, жертви. Имате проблем със циганите. Те ще станат капсул-детонатор за взривяването на тази държава, както албанците се превърнаха в капсул-детонатор в Югославия", завърши изказването си проф. Иво Христов.

http://epicenter.bg/article/Prof--Ivo-Hristov--Tsiganite-shte-stanat-kapsul-detonatorat-za-vzrivyavaneto-na-darzhavata/131451/2/48 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!