Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Българската действителност описана в един ден

Разхождайки се вчера по българските улици на няколко български града, не чувах смях, не виждах уснихнати лица, видях много малко усмихнати дечица да препускат бясно с колела и тротинетки и да играят някакви игри.

Всеки се е взел толкова на сериозно, че пак се плаша понякога и се чудя къде отиде смеха, усмивките и добротата.

Някакви политици решили да правят „шоу“ под прозозорците на съдебната палата, минавайки от там един приятел ме попита:

– „Тия педер@си пак ли правят прайд?“

Започнахме да се смеем на глас, не защото искаше да обиди обратните, а защото 50% от лицата на този марш за правосъдие, бяха някакви политически п@дераси участвали в управлението на държавата. Другите около 30% шестваха със знаменца на един прайд в края на миналата седмица, а другите 20% от хората явно бяха решили, че тези наистина искат някаква промяна за всички… Естествено смеехме се силно на глас и градските решиха, че сме някаква футболна агитка и ни пратиха полиция да ни разкара от похода им за власт..

Оттам хванахме към Националният Стадион, за да видим момчето, което без да мрънка и се показва в телевизиите от 2008 година, прави за децата добрини. Беше събрал приятели да поиграят футбол с една единствена цел, да събере дарения и средства за фондацията с негово име, за да може да върши още добрини за дечицата.

Стадиона беше пълен отвсякъде, а хората се усмихваха и децата подскачаха от радост около своите майки и бащи. Звездите не се звездееха и онази снобщина пред Съдебната палата, бързо отшумя от мислите ми..

Браво на хората, които правят за българчетата и България и никога не казаха Искам Власт! Браво на момчето, което покори с топка в крака света и се върна да покори и детските сърца в България!

Браво, защото Надеждата не умира, докато някъде по света – един българин винаги ще мисли как да помогне на България…

И нека разни политически лица, сега не започват да ми обясняват, каква знакова дата било вчера и как преди време протеста започнал, защото някой назначил Пеевски за шеф на ДАНС, защото тогава и аз излязох да протестирам, но днес именно заради вас политиците, които имахте власт – предпочетох футболният спектакъл…

Атанас Калев, Национален Протест срещу безобразията в България

http://bultimes.bg/bulgarskata-deistvitelnost-opisana-v-edin-den/ 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!