Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Политолози за Президента Радев: Прекрасен държавен глава, гледа интереса на страната си

Вчера нямаше изненада от президента. Русия бе различното камъче между ГЕРБ и президента. В момента има съвпад между гледните им точки.

Това заяви социологът Андрей Райчев в „Тази събота“ по бТВ, коментирайки вчерашното интервю на президента Румен Радев, цитиран от „КРОСС“.

„Цачева преди наблягаше, че Русия е лоша, а Радев говореше обратното. Това сега се изравни и има много единство.

Борисов и Радев не са в противоречие. Първо, защото имаме Тръмп в Америка и имаме нови лоши момчета в Европа. България рязко се сближава с Европа. Макрон ще идва тук, Меркел ни прегръща премиера, има сближаване с Европа.

В тази ситуация Борисов и Радев имат изравнени виждания и няма как да имат конфлит.

В студиото бе и политологът Димитър Аврамов, който също коментира думите на президента от вчера. „Харесвам аурата на президента. Прекрасен държавен глава е, всява респект и уважение. Той говори с политическа харизма. Хареса ми как говори с бразилката. И след всичко това все пак ще кажа следното. Толкова дребнаво беше да говори за група изпаднали депутати в парламента. Държавният глава не би трябвало да говори така за парламентарната демокрация.

Разбирам, че трябва да има посещение на Путин в България, но ми се струва, че позицията по санкциите, поставя страната ни в добро положение. Санкциите са, защото тя анексира територия. Трябва да бягаме от крайните тези. Не трябва да сме ястреби или гълъби“, каза експертът Димитър Аврамов.
„Той е генерал и гледа интереса на страната си. Той вижда, че най-глупавото нещо за нас е да сме скарани с Русия“, заяви Райчев. „Не вярвам, че корупцията ще раздели политиците. Тя е консенсус между тях. Това е тъжно.

Президентът наистина стои в центъра и е наистина независим от БСП. Няма намерение да си строши светогледа, за да угоди на някого. Ако ГЕРБ прави смислени компромиси, тогава може Радев да не влезе в конфликт с тях. Все пак решението си е негово. Като за начало нещата изглеждат добре. Предишният президент беше много демонизиран, на моменти излишно. ГЕРБ не се държи сега така. Стартът е добър“, каза Аврамов.

„За човек, който няма опит с политическата власт, се справи много добре. ГЕРБ, ако не направят нещо срещу корупцията, това ще им бъде гробът“, констатира Райчев. Добър беше този старт за Радев. Президентът има много висок капацитет за развитие. Пожелавам му да му се случи“, добави Аврамов.

Източник: КРОСС 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!