Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Вярвате ли? БСП забрани на депутатите си да използват служебното си положение за лична изгода

Повече не искам да чувам упрека на хората: "Вие ни търсите само по избори". Ще засилим връзката. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред съпартийци по време на семинар в Боровец, съобщи novini.bg .

"47 от вас са нови лица, опрете се на опитните хора от БСП, отнасяйте се с уважение към тях, ползвайте техния опит. В нашата партия връзките между поколенията винаги са били силни", заръча тя.

БСП прие Кодекс за етично поведение на членовете на парламентарната група. Народните представители нямат право да използват служебното си положение за лична изгода, за получаване на привилегии или освобождаване от задължения, да прикриват свои незаконни действия или да избегнат наказание.

Депутатите не могат да разкриват или да се възползват за лични цели от информация, получена в качеството им на народни представители или членове на парламентарната група. Не е позволено на народните представители от левицата да използват служебни средства или коли за лични пътувания в страната.

http://epicenter.bg/article/BSP-zabrani-na-deputatite-si-da-izpolzvat-sluzhebnoto-si-polozhenie-za-lichna-izgoda/129657/2/0 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!