Следвайте "Буднаера" в Телеграм

САЩ не се бият срещу Ислямска държава в Сирия, а точно обратното... генерират радикални ислямисти за Европа

Командващият руската групировка войски генерал-полковник Сергей Суровикин заяви вчера, че САЩ не се бият срещу Ислямска държава в Сирия, а точно обратното. Заедно с ислямските главорези, Щатите воюват срещу Русия.

Същата новина потвърди и Генералният щаб на въоръжените сили на Руската федерация. Представителят на Генералния щаб Сергей Рудской отбеляза, че „Коалицията“ начело със САЩ е влязла във фактически сговор с Ислямска държава. Американските военни непрекъснато нападат Сирийските правителствени войски като използват дори забранените от ООН фосфорни бомби.

По този начин, според двамата руски генерали, щатското военно командване дава възможност на терористите от ИД да получат оръжие и продоволствие от Саудитска Арабия. Да се прегрупират и подготвят за нови бойни действия срещу правителствената армия на Башар Асад и руските Въздушно-космически сили.

Възмущение срещу безотговорните действия на САЩ и коалиция на сирийска територия, които укрепват позициите и активизират действията на ислямските терористи, изрази и руският външен министър Сергей Лавров. В телефонен разговор с американския държавен секретар Рекс Тилърсън, Лавров е заявил категорично, че Кремъл смята за абсолютно неприемливи нападенията на щатските военни срещу правителствените сирийски войски.

Руският външен министър е потвърдил, че ако тези с нищо непредизвикани нападения продължат, то руското държавно и военно ръководство ще се смята в правото си да намери адекватен и асиметричен отговор.

Една от възможностите за такъв отговор, смятат представители на руския Генерален щаб, е използването на средствата за радиоелектронна борба. Тези средства ще неутрализират американската авиация и артилерийските комплекси, като по този начин ще лишат САЩ от възможността да нападат когото и да било на територията на суверенна Сирия.

Въпреки всичко, руското военно ръководство си задава въпроса каква е необявената цел на започналите наскоро американски нападения над позициите на Сирийската правителствена армия? Дали това е просто опит на Пентагона да реанимира остатъците от бойната мощ на Ислямска държава или зад тези непровокирани нападения се крие нещо друго?

Един евентуален отговор на този въпрос дава руският сенатор и ветеран от разузнаването Игор Морозов. Той счита, че САЩ готвят мащабна операция по отстраняването на Башар Асад от власт и установяване на американски марионетен режим в Сирия, който ще даде на Белия дом и Пентагона лостове за задкулисно прокарване на американските интереси в Сирия.

Чрез тези удари на щатската авиация и артилерия върху позициите на правителствените сирийски войски, ЦРУ и Пентагонът се стремят да отнемат стратегическата инициатива на Русия в рамките на сирийския военен театър. Една от целите им е да активизират разкапалите се и уплашени групички и групировки на Ислямска държава и да ги хвърлят на щурм срещу правителствените войски на Башар Асад.

По този начин Пентагонът иска да притисне правителствените сирийски войски на сегашните им позиции и да ги лиши от възможност за нови пробиви в териториите, които ИД все още владее.

Следващата тайна цел на САЩ, според сенатор Игор Морозов, е да организират „цветна революция“ с използването на въоръжените сили на ИД и въоръжената сирийска опозиция. И тази „общонародна“ „цветна революция“ срещу „тиранина“ Башар Асад да тръгне на щурм срещу Дамаск.

След това САЩ ще приведат в бойна готовност и своя военен контингент в Сирия и Йордания и ще го насочат също срещу Дамаск, уж за да помогне на „сирийския народ“, който „ се бори“ да се „освободи“ от Башар Асад.

В тази връзка сенатор Игор Морозов счита, че руският генерален щаб трябва незабавно и твърдо да предупреди американците, че такова развитие на събитията няма да бъде допуснато в никакъв случай. И че ако САЩ тръгнат срещу Дамаск, войските им ще бъдат спрени много бързо. И окончателно. [...]

Автор Иво Македонски  Skandalno.net

Да не забравяме: САЩ създадоха и комунизма

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!