Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Получаваш пари, ако приемаш бежанци! Ясно? Приемайте, че идват още иначе...

ИНАЧЕ

Цветни революции

Парите от ЕС за някои членки на съюза могат да бъдат драстично орязани, ако предложението на финансовия министър на Швеция Магдалена Андерсон бъде прието. Тя предложи съюзът да дава пари на най-бедните си членки, само ако приемат бежанци, т.е. ние влиза в тази класация.

Ще припомним, че Полша и Унгария категорично отказват да приемат бежанци. Техните пари от ЕС неминуемо ще бъдат засегнати, а те дори не са толкова бедни в сравнение с нас. Ние имаме късмет, че парите за нашата страна за много по-малко, отколкото за Полша и Унгария.

Иде ли краят на ЕС или нова криза?

Швеция се стреми да намали разходите на съюза в дългосрочен план, защото с излизането на Великобритания от съюза разходите ще скочат до небесата.

„Неразумно е държавите, които не изпълняват решенията на ЕС… за имиграцията, все още да получават много средства от структурните фондове на съюза“, каза Андерсон в интервю за „Ройтерс“.

Според Андерсон сумата на Швеция, която към този момент е плащала 4,6 милиарда евро на ЕС, ще трябва да плаща по минимум 10 милиарда на година от 2021 нататък. На това се базира и искането й.

Spodeli.eu 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!