Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Шведи искат затвор за сънародника си, който ритна камериерката в главата – Наглият швед – общ работник, ритнатата – висшистка, допълваща пенсия

Чужденецът се наливал цял ден с вино, бира и уиски. Твърди, че не помнел как е срещнал жената

Кристер Карлсон – „Надявам се да го вкарат в български затвор и да го оставят най-малко поне година на хляб и вода. Така, че да се научи как да се държи.“

Рой Якобсон – „Няма значение от къде е. Eдин лайнар си е винаги един лайнар“

Моника Йохансон – „Каква помия. Добре е, че е заснето, може би тя*(чистачката) може да получи шанса да вземе обезщетение и да не ѝ се налага да чисти на такива хора. Жалко, че са скрили лицето на извършителя*(лицето е замазано умишлено в шведския материал), но не и на чистачката…пострадалата“

Дали 53-годишният Ралф Сундберг ще остане в ареста, ще се реши в ДНЕС, когато в районния съд в Несебър ще се гледа делото за мярката за задържане на чужденеца.

http://bultimes.com/shvedi-iskat-zatvor-za-sanarodnika-si-kojto-ritna-kamerierkata-v-glavata/

Чужденецът се наливал цял ден с вино, бира и уиски. Твърди, че не помнел как е срещнал жената

Запис на охранителна камера, който стана достояние и на световните медии, разкри зверството на чужденеца. От видеото се вижда как едрият мъж бута куфара си по коридора, в който чисти камериерката. Шведът спира до нея, привежда се и с всичка сила я рита в главата. 53-годишният Ралф Георг Сундберг пристига в Слънчев бряг заедно с брат си, който също се държал агресивно, разкриват от курорта.

Ралф бил видимо пиян. По време на разследването е установено, че той се е наливал с алкохол през дългото си пътуване към България. Мъжът живеел в отдалечена от летище провинция.

Адресната му регистрация е в град Бисгордън, установи репортерска проверка. Оттам Ралф и брат му хванали влак, в който пили вино. Пътували с часове до летището, от което излетели към България.

В самолета пили бира и уиски, а щом кацнали на българска земя, наели такси. В него също се наливали с алкохол, който извадили от личния си багаж. Ралф и брат му пристигнали в Слънчев бряг като индивидуални туристи.

53-годишният швед, който все още е в ареста, е със средно образование. Работел във фабрика за млечни продукти като общ работник.

Пред разследващите говорил объркано, твърдял, че не помни нищо от инцидента. Шведът дори не помнел, че е срещнал камериерката. На няколко пъти казал пред полицаите и прокурорите, че съжалява за стореното.

“На мен той не е дошъл да се извини. Не очаквам нищо добро от него”, каза битата камериерка. Тя обмисля да заведе паричен иск срещу шведа.

“Вероятно искът ще е символичен, но като знак на протест, че не може чужденци да се държат така с нас”, казва Деяна Петкова. Тя е с висше икономическо образование, но от няколко години не работи по специалността си.

Хваща се на сезонна работа в Слънчев бряг за втора година. С нея в Слънчев бряг работи и по-малката ѝ дъщеря, а голямата живее във Виена.

Миналото лято Деяна работела в друг хотел, но сега условията в “Марвел” ѝ допаднали повече. Жената е изключително благодарна на колегите и управата на хотела, които ѝ се притекли на помощ.

Не е взела болнични след инцидента. От “Марвел” отказаха коментар за случая.

Хотелиери обаче са възмутени от безобразния инцидент, който потресе не само България, но излезе и извън пределите на страната ни.

“Приемам го по-скоро като единичен случай, не бих казал, че има нарастваща агресия от страна на чуждите туристи. Но инцидентът е изключително грозен и брутален.

Всички чужденци са длъжни да спазват законите на България

В противен случай правят лоша реклама на родината си. Аз като мъж считам, че най-малкото, което е можел да направи шведът, е да се извини на жената”, заяви хотелиерът Владимир Кисьов.

След като на 4 юни ударената камериерка подава жалба в полицията, Ралф е издирен и задържан за срок до 24 часа с полицейско разпореждане. По случая е образувано бързо полицейско производство – първоначално за нанасяне на средна телесна повреда.

След изтичането на този срок обаче чужденецът е освободен, тъй като от съдебномедицинската експертиза става ясно, че на пострадалата е нанесена лека телесна повреда. Обвинението се преквалифицира в по-леко: нанасяне на лека телесна повреда при хулигански подбуди, за което законът предвижда до 3 г. затвор.

Едва след разпространението на скандалното видео шведът е прибран отново в ареста.

“Повдигнатото обвинение е такова, тъй като съдебномедицинската експертиза е установила леко телесно увреждане по смисъла на юридическите норми. А хулиганският мотив е налице – достатъчно се възмути цялата общественост”, коментира районният прокурор на Несебър Радост Бошнакова, която е наблюдаващ прокурор по делото.

Тя допълни, че ще бъде поискана експертиза, която по специална методика ще изчисли какви са били промилите алкохол в кръвта на шведа при извършване на престъплението. При първоначалния му арест той е отказал да даде кръвна проба.

Според разследващи вероятността чужденецът да е употребил и наркотични вещества е малка, но е назначена и такава експертиза.

“Очакваме становище дали делото ще продължи по реда на бързото производство, или ще премине по общия ред. Със сигурност ще заведем иск за обезщетение за нанасяне на неимуществени и имуществени вреди. Възможно е и да оспорим съдебномедицинската експертиза, която констатира лека телесна повреда, и да поискаме тройна съдебномедицинска експертиза”, коментира пред “24 часа” адвокатът на битата камериерка Станко Кралев.

Дали 53-годишният Ралф Сундберг ще остане в ареста, ще се реши днес, когато в районния съд в Несебър ще се гледа делото за мярката за задържане на чужденеца.

http://bultimes.com/nagliyat-shved-obsht-rabotnik-i-piyanitsa-ritnatata-visshistka-dopalvashta-pensiya/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!