Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Трус във ВМРО! Стотици напускат партията. ОП не работели в интерес на българските граждани, всичко свършило с влизането им в управлението... Патриот е - душа дава...

Патриот е - душа дава
за наука, за свобода;
но не свойта душа, братя,
а душата на народа!
И секиму добро струва,
само, знайте, за парата,
като човек - що да прави?
продава си и душата...

из ПАТРИОТ на Христо Ботев

Трус в редиците на воеводите в цялата страна след влизането на ВМРО във властта и участието на лидера Красимир Каракачанов в правителството. Само в Сливенско са подали заявления за напускане на партията 325 воеводи, твърди се, че тенденцията бушува в структурите в цялата страна.

Скандално хвърлиха оставките си днес пред медиите водачите на ВМРО в Сливен - тръгва си областният лидер на партията Георги Георгиев, който се ползва с голям авторитет сред воеводите. Оставка са подали бившият вече зам.-председател на общинското ръководство в Бургас Тодор Илиев, членът на общинския комитет Николай Панев и ексшефът на организацията в Равнец Димитър Тончев, предаде Дарик-Сливен.

В разминаване на думи и дела обвиняват своя лидер Каракачанов отиващите си, които твърдят, че е налице неглижиране на мнението на членовете и симпатизантите на ВМРО по места по важните теми като пенсии, сигурност, охрана на границата. Отцепниците се сърдят и за подредбата на депутатските листи на отминалия парламентарен вот.

Недоволството на сливенските воеводи пък избухна и заради несъобразяването на тяхното желание лидерът им Георгиев да стане водач на листата в региона, а вместо него мястото бе дадено на НФСБ на принципа на разделението на регионите между трите партии в Обединени патриоти.

Според представителите на бургаската организация на ВМРО и там била подобна ситуацията. В Бургаско кметове на села, спечелили от името на ВМРО, също напускали партията.

Обединените патриоти губят позиции по места заради незаинтересованост на лидерите и това, че не работят в интерес на българските граждани, всичко свърши с влизането им в управлението, коментира пред медиите в Сливен Тодор Илиев. Той заяви, че ВМРО води политика, която не е насочена към гражданите.

Ние се опитвахме да изразим мненията и позициите на живеещите в областта многократно, но на централно ниво не искаха да бъдем чути. Затова взехме трудното решение да напуснем ВМРО – защото не можем да обясним на една възрастна жена в някое балканско село как обещаната пенсия от 300 лева стана на 16, коментира още Георгиев решението си.

За година и половина лидерът Каракачанов не дойде тук нито веднъж, упрекна още Георгиев партийния водач, който стана вицепремиер и военен министър. Според недоволните воеводи Каракачанов се отдръпнал от тях, след като влязъл в изпълнителната власт.

http://epicenter.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!