Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Крадци, които нищо не са постигнали с честен труд, не могат да бъдат политици, които ни управляват

Искам да живея в държава, в която има ценности, уважение към достойнството на личността, нейните усилия за оцеляване в катастрофалните условия в родна среда, отговорност към опазване на човешкия живот и здравето на хората.

Крадци, които никога в съществуването си не са постигнали с честен труд нито една стотинка в живота си, не могат да произведат политики в нормалността, не могат да поставят базис за формирането на адекватна ценностна система, те не могат да бъдат дори предприемачи с естетически усет за философията на чистия и прогресивен бизнес.

Те не могат да губят време да създадат работеща система от малък и едър калибър от нулата, защото нито имат мозък за това, нито идея как да се случи.

Времето изисква лишения, предизвикателството за оцеляване винаги съпътства несгодите, загрижеността съм тези, които следват общата посока, е от първостепенно значение. Това е смело премеждие в нетолерантната ни действителност, което е по силите на вътрешно неопорочени и чисти по съвест хора.

Индустриалците с мъдрост и чисти пари могат да вдигнат икономиката на крака, подкрепени от осъзнатостта и волята на народа, който пред себе си трябва да си признае съучастник ли е на пагубния, загробващ България двоен стандарт и поддържа ли плъзналите на всички нива в управлението корупционни схеми.

Достойна държава може да се създаде от народ с отговорност към бъдещето и непримиримост към далаверата във всичките й мимикрии на политическата и обществената сцена. Можем и трябва да обединим възможностите и усилията на будните, които вярват и искат да живеят в среда, където всичко е по правила – без двоен аршин и без поддържане на уродливи стандарти. И все пак нужни са ни много дела и сериозен личен пример.

Цвета Кирилова, Сдружение Азбукари

*Заглавието е на Bultimes.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!