Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Забраниха протестите в България! Виж какво ще ти се случи ако Рипаш Срещу Властта...

Членове на инициативата ”Правосъдие за всеки” направиха втори опит да протестират. През седмицата те демонстративно пиха кафе пред сградата на Президентството.
Целта на мирния бунт бе темата за съдебната реформа да бъде разгледана като точка в днешния дневен ред на Консултативния съвет по национална сигурност, който се провежда при президента Румен Радев.
Събралите се скандираха „Реформа, реформа!“, „Съдебна реформа сега!“ и „Правосъдие за всеки!“, но ги чуваха само минувачите наоколо.
От инициативният комитет искат истинска съдебна реформа, край на чадърите, разпънати над престъпниците, бързо гледане на делата, които се точат с години, справедливо наказание за престъпниците и регламент на срещите на висшите магистрати с обвиняемите. Те да се провеждат официално в кабинетите на прокуратурата и съда, а не по офиси и мотели, или тайни заведения.
Протестите в България обаче са забранени. Негласно. И в борбата са хвърлени придворните медии. Докато течеше протестът, в един сайт, обслужващ сервилно Борисов и кохортата му четем: „Не можаха да се съберат хора за три карета белот“. И допълнение, че „комбинацията между джойнт, пиячка и евтина пропаганда не е била достатъчна, за да накара да излязат на улицата дори двайсетина души“. След тази журналистическа констатация под публикацията коментарите на инакомислещите се трият през пет минути и остават само угодническите.
Ама разбира се!
Цацаров е удобен за Борисов. Помилва Цецко, забави, или удобно забрави всички заведени дела срещу бившите министри – крадци. Даже не протестира, че двама от бандата на „Наглите“ без малко щяха да излязат на свобода, след толкова мъки и насилие, причинени на жертвите им.
А след като главният покурор е удобен за Борисов, то медиите ще го защитават с голи гърди, подплатени с яки хонорари. Ние не вярваме, че пред прокуратурата са се събрали дрогирани алкохолици, но кой ни пита? Протестът е срещу властта и трябва да се изкара пародия. Но ако протестът е финансиран от Сорос и е срещу Орешарски например, то вижте каква масовост се излива по медиите! /ВИЖ СНИМКАТА ДОЛУ/Иначе да се протестира не е желателно и гербоугодно. И това ни се показва по доста префинен начин. Купуват се медии и те внушават, че банда откачалки са излезли на площада. Това се прави първо чрез снимките. Ако излезлите подкрепят властта, то снимката се прави отвътре навън, за да се имитира масовост. Ако са против – снимката се прави отдалеч, редактира се и остава една купчинка хора. Така се манипулира общественото мнение. Когато протестираха майки на деца-инвалиди, в кадър попаднаха една-две майки. А те бяха стотици.
Когато излязоха млекопроизводители, фотосът беше съвсем семпъл. За тазседмичния протест на шофьорите пък бяха снимани точно три камиона.
Още по-страшно. В битката с протестърите бяха замесени ДОРИ ДЕЦАТА!
Вчера няколко души, несъгласни с произвола в съдебната система, излязоха с децата си да отпразнуват 1 юни, а малките написаха на тротоара с тебешир „Реформа!“.
Герберските медии наддадоха кански рев и се разпищяха, че в политическите мероприятия се използват деца. А това нарушава правата им и ще сезират лично Агенцията за закрила на детето.

Ама как така? Нали същите тези медии с умиление пускаха снимки на малки дечица, кацнали на раменете на бащите си да протестират срещу Орешарски? Нали направиха национален герой деветокласничката, която беше избягала от училище и целуна полицай пред парламента? Защо е този двоен аршин? Защо не уведомиха тогава Агенцията за закрила на детето, тъй като имаше реална опасност малките да бъдат смачкани от тълпата?

И се оказа, че на предишните протести родителите са били „умни и красиви“, а сега са „нагли и безотговорни“.
Целта е ясна.
На хората трябва да се внуши, че протестират само лудите, пияните, или други отрепки на обществото. Освен това трябва да се пресекат всякакви мераци да се излиза по площади, защото медиите черно на бяло доказват, че няма смисъл и бунтът трае ден до пладне.
Така и без това задрямалата обществена съвест се приспива и инертният по природа българин си казва – защо да протестирам, като нищо няма да променя? Също като на изборите – защо да гласувам, като те пак ще се самоизберат?
Тактиката засега работи отлично. 60 процента не гласуват, а мераклиите да протестират, само псуват и пият по две ракии да им олекне.
А медиите пируват, защото досега са удържали победа и са промили съзнанието на народеца.
Това пък е генерална репетиция за есента, когато в страната се очакват масови протести срещу високите цени на парното и тока. На 1 юли цената на тока отново ще скочи, през октомври също. Тогава хората няма да могат да си платят сметките и ще се разбунтуват.
Но медиите са готови отсега. Ще замазват, ще лъжат, ще броят неправилно, докато откажат народа от всякаква борба.
И не го накарат да свикне, че шайката на ГЕРБ ще си прави каквото си поиска, а хората са лош материал, неспособен дори да се бори за исконното си право.
Да остане жив! И да отгледа децата си!
Дори това не му е позволено!

Източник: Skandalno.net 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!