Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Измъкването на "Наглите" уредено от... ГЕРБ. Променили закона през февруари...

Освобождаването на 2-ма от "Наглите" е напълно в рамките на закона. Политиците отново се опитват да прехвърлят собствената си вина върху съда. При това законът, по който ги пускат, е приет от... ГЕРБ. През февруари. Поправката е влязла в сила на 07.02.2017, т.е. приета е от мнозинството на Бойко и Цецо в миналия парламент, и е обнародвана дни след разпускането му.

Политиците пишат законите, уреждат престъпниците, а накрая хвърлят вината върху съдиите.

Най-общо, законът казва, че 2 дни работа се броят за 3 излежани. Така тия двамата осъдени имат излежано повече от половината им присъда. Когато това е направено, ако са имали добро поведение (каквото те безспорно са имали) имат право да ги пуснат предсрочно с "условна присъда". Ако се издънят навън, пак влизат.

От февруари са новите поправки на ГЕРБ, че "осъденият може сам да подаде молба за предсрочно освобождаване". Преди това се е минавало през процедура вътре в самия затвор, което е още една преграда. Сега пуска молба, и тя отива направо в съда. Няма преценка в самия затвор, той е само страна по делото, която дава мнение. Преди е можело самата администрация на затвора да спре процеса. Но ГЕРБ очевидно са искали да разширят възможностите на престъпниците да се измъкват.

Така докато Цветан Цветанов рони сълзи в телевизионните студия колко престъпен е съдът, и как са пострадали жертвите, то той, и собствените му депутати, са уредили бандитите да се измъкнат.

Крайният резултат - всичко е съвсем законно, съдът няма никаква вина. Политиците такива закони са написали.

Да припомним и как Ванко 1 излезе от затвора предсрочно, след като Татяна Дончева, уж без връзка с него, прокара намаляване на присъдите за сводничество.

Проблемът на съдебната система не е в съда. Тя е в Народното събранание...

Добри Божилов
31.05.2017

http://www.gudelnews.com/2017/05/blog-post_328.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!