Следвайте "Буднаера" в Телеграм

КОЙ се опитва да приложи плана на Рейгън за икономическо унищожение срещу Евросъюза?

Сложната обстановка, в която изпадна Русия след анекса на Крим, и забелязващото се отсъствие на съпротива за премахване на наложените й санкции, даде основание на анализатори да предположат, че Владимир Путин се опитва да приложи спрямо Западния блок вариант на Рейгъновия план

Припомняме, че Роналд Рейгън доведе до банкрут социалистическия блок с мащабна програма за икономически натиск към бившия Съветски съюз. Стратегията му е описана подробно в публикация на Desebg.com.

За едни подобна схема би била руският реванш, за други –  умело използване "грешките" на Запада за развитие на руската икономика.

Новият Световен Ред е КОМУНИЗЪМ: Австралийският конгрес разобличава Новия световен ред [Видео + Audio]

Ан Бресингтон подчертава, че Римският клуб, в който членуват Тед Търнър, Буш, Горбачов и общо взето всички, които дърпат конците, никога не се е отказвал от идеята за световно господство на КОМУНИЗМА...

"През 1987 г. Михаил Горбачов, също член на Римски клуб, каза: Вървим към Нов Световен Ред, светът на комунизма и никога няма да се върнем назад"

Макар бавни и плахи, някои от реформите на Путин срещат неодобрение в Русия, но той има стабилно оправдание да върви в избраната посока-икономическите трудности на страната от наложените санкции. Анализатори не очакват  Москва да постигне бързо желаните цели, но са категорични, че Западът работи в полза на извисяване на икономическата мощ на Русия.

За разлика от български критици на Путин, които смятат, че неговата цел е разбиването на Евросъюза, западни експерти твърдят, че Русия има голяма полза от запазване на този съюз. Дали обаче САЩ имат полза, това е друг въпрос...

В съвременния свят е по-трудно да се установят изгодни икономически отношения между две държави, отколкото ако тези държави са в съюз, управляван от един център.  

Кремъл има предишен опит в тази насока и ако успее да се споразумее с Берлин, целият Евросъюз ще работи за руския икономически интерес, смятат коментатори. Дали това е изгодно на САЩ обаче?

Планът на Русия и/или САЩ, независимо дали е а ла Рейгън или не,  вече дава резултати.

Да не забравяме: КОЙ наложи комунизма на света

Бившите съветски републики от Прибалтика през май тази година отчетоха непознати до този момент финансови загуби.

Ръководството на латвийското пристанище Вентспилс  съобщи за драстичен спад в транзита на руски нефтопродукти, метали и въглища. В началото на годината същият транзит е възлизал на 1 милион тона месечно, а през май слиза до не повече от 50 000 тона.  Загуби отчитат и други балтийски пристанища.

В началото санкциите срещу Русия не се отразиха на обемите на руския транзит през прибалтийската  морска и железопътна мрежа. След година се отчетоха първите загуби, но не бяха в такъв размер, че да притеснят властите в Прибалтика. Литва се опита да компенсира загубите, като задължи своите граждани да купуват 30% от газа от собствения терминал, но мярката породи обществено недоволство, а и не реши проблема.

В същото време Русия, възползвайки се от санкциите, започна да изгражда собствени терминали, да използва собствен транспорт и превозвачи.  И през пролетта на 2017-та  Естония, Латвия и Литва с изненада отчетоха рязко намаляване на превоза на руски товари и непредвидени дупки в националните си бюджети.

Напомняме, че порт  Вентспилс бе поканен да участва в изграждането на газопровода „Северен поток-2“.  Така терминалът си осигуряваше стабилни постъпления в дългосрочен план,  добри бизнес отношения с Русия и нейните партньори в консорциума. Но латвийските власти не позволиха участие в съвместен проект със санкционираната от САЩ през 2015 г.  компания „Газпром“.

Полша също отхвърли офертата с обяснението, че и без участието в руския проект транзита на руското гориво през Полша е гарантиран.
От гледна точка на дължината на трасето на руските газопроводи към Европа, Полша изглежда безалтернативен коридор. Но кой може да гарантира, че Москва няма да предпочете в бъдеще по-дълъг, но по-сигурен такъв през Турция, Гърция и Македония?

Кремъл често променя замислите си в отговор на действия на САЩ който управлява Брюксел, и изглежда дори Путин не е напълно сигурен какво ще му се наложи да предприеме като предпазна мярка или като контра атака.

Западни експерти обаче са сигурни, че той не разполага само с един или два резервни плана, а с много повече.

Коментарите под подобни статии и в полски, и в латвийски издания показват, че навсякъде пропастта между народ и власт е дълбока. Правителствата вземат решения в интерес на целостта на Евросъюза, по идеологически съображения – Германски професор: КОМУНИЗМЪТ беше внесен на руска земя като ЕВРОПЕЙСКА И ПРЕДИ ВСИЧКО ГЕРМАНСКА ИДЕЯ за окончателното и насилствено европеизиране на Русия... –  и заради "историческата справедливост", докато народите гледат по-прагматично на отношенията с Русия.  Преобладават мненията, че няма никаква историческа справедливост в исторически несправедливото ощетяване на собствените народи, тъй като от санкциите срещу Русия страдат обикновените граждани.

Интернет потребител пише, че латвийците имат също толкова основания да не простят на Германия, както не простиха на Русия. Но събитията от последните два века показвали, че колкото и да оспорват правото си на водеща сила в Европа, рано или късно Русия и Германия временно се споразумяват, докато САЩ не ги принудят да воюват.

Служител в АНС: Заради огромния си дълг, САЩ тласка Европа към война с Русия

Шефът на Raiffeisenbank: САЩ ще се борят с Русия до последния европеец

Сатанист разкри кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни, КОЙ е създателят на комунизма и какво да очакваме от третата световна война

Малко вероятно е да не се случи и днес под формата на някакъв нов договор „Рибентроп-Молотов”, и тогава загубите за малките държави от Евросъюза могат да ги доведат до нов икономически и социален колапс.

САЩ: Трябва ни трета световна война, за да излезем от кризата!

(по публикации в Между редовете.сом и мрежата)

Планът Сорос за „миграционна революция“ в Европа

"Исляма последната надежда на революцията" – Сергей Илич Улянов, брат близнак на Ленин

Сорос спонсорира бежанската вълна в Европа (и претопяването)

Организация на Сорос снабдява бежанците със специално ръководство (видео)

Потресаващи документи от DC LEAKS: Сорос превръща Гърция в ислямска колония, контролирайки медии, политици, банки

Орбан посочи Сорос за гробокопач на Европа 

Орбан обяви война на Сорос в Унгария

Унгария: Орбан затваря университетите на Сорос

Путин изгони Джордж Сорос и "Отворено общество" от Русия

Путин "Искам Сорос Жив или Мъртъв!" 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!