Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Със сигурност знам едно: управляват ни дълбоко и непоправимо корумпирани хора, които пет стотинки не дават за страната

Да обобщя: имаме маса публикации срещу тези съюзи в редица родни издания, от които те са поели из мрежата.

Тези издания – например Медиапул и т.н. се крепят на външно финансиране, много близо са до Сорос (първи защитник на помигрантването на Европа) и в момента са крайно критични срещу Белия дом и Тръмп.  Имаме и един филм на немската ZFD – колко лоши са тези хора. В родните медии и сайтове за него пише, че в групите за охрана на границите има руснаци и немците са интервюирали руснаци. Ами ето ви го филма: Bürgerwehren in Bulgarien

Потърсете си сами в него „руснаците“, за които пишат родните медии. При това този филм е създаден точно по времето, когато Германия съвсем щедро канеше всички мигранти – истински бегълци, но и джихадисти сред тях и в Европа се водеше яростна кампания срещу всички, които предупреждаваха за опасностите.

Имаме разследване срещу тези хора в добре оформения сайт Informnapalm – посветен на събитията в Украйна от „украински доброволци”, публикуващ на десетки езици, вкл. китайски, японски и т.н.. И претендиращ да разкрива проруските организации навсякъде по света.  Неговата публикация, посветена на прокремълските организации у нас, се появи през април 2016 и съвпадна с кампанията на родни медии, финансирани с активното съдействие и логистика на Сорос. (сега сайтът е закрит и обявен за продажба, макар че украинско-руският конфликт не е спрял).  Сочат се линкове с публикации за прослава на руската окупация в Украйна. При опит сериозно да се проверят, се установява, че са невалидни.  Имаме обвинения (от същото Informnapalm), че отрядите и съюзите им са отразявани от сайта на нашия Бареков, където работел български журналист – всъщност руснак, който провежда политиката на Кремъл и ги хвалел.  Е, мои публикации също са излизали в сайта на Бареков, цитирани са, но надали ще се намери човек освен някой трол, който да каже, че защищавам действията на Кремъл. Точно обратното е.  Т.е. и срещу мен могат да бъдат използвани подобни прийоми. И се използват – от години наред. Вкл. и чрез моите доскорошни ТВ предавания – „вижте го къде е, в антизападната СКАТ“!

Въпреки низа от публикации и претенции за разследвания нямаме нито един-единствен факт за участие в тези отряди на криминално проявено лице. Нямаме нито един-единствен факт или споменаване за участие в тези отряди на лице, което е подсъдно, разследвано, замесено в хулигански действия или просто е мутра.

Като укоряващо обстоятелство се сочи, че ръководителят Валтер Калашников (псевдоним) е бил старшина и е бил уволнен заради финансови машинации по непригодност. Данни обаче за машинациите – какви са те, за какво, на каква сума не се дават.  Няколко бележки по този повод. Истинското му име е Дончо Тонев Русев, роден 1959 в с. Българово, Бургаско. Наистина е уволнен през 1981 г. от поделението в Айтос.  Не установих истинските причини за това уволнение – изминало е много време, част от документацията не е съхранена. Знам, че станал послушник, после монах и е сменил няколко манастира и приема името Владимир, та чак до 1991 г.  Изглежда е имало „вълчи билет” – т.е. особен негласен статус без право да се започне някъде работа, та дори и като хамалин или строител. За финансови нарушения се лежеше в затвор. „Вълчият билет” се отреждаше само за идеологически прегрешения – като начин на репресия, около която западните правозащитници нямаше как да се разшумят.

Когато се появи идеята и възникваха тези отряди, официализираните в партии патриоти ги подкрепиха. После светкавично се дистанцираха от подкрепата си. Премиерът Бойко Борисов по същото време тогава в рамките на три дни два пъти смени позицията си на 180 градуса – първо подкрепи идеята и организацията им, после категорично ги отрече.  И малко по-късно като медийни звезди и у нас, и по света изгряха толкова противоречивите и скандални Динко и Перата (в поста си вече обясних защо).

Честно казано, не съм си изградил убеждение дали се бъркат кремълски интереси и доколко.  Онова обаче, което се представя тук като аргументация за такива интереси, всъщност е сполучлива, много добре организирана кампания с обратен знак – опит за очерняне. Казвам ви го като професионалист.  Наблюдавам също, че западни медии, вкл. много големи заедно с неслучайни организации, а бих казал и хора се отнасят благосклонно към тези организации. Предимно антисоросоидни и не любещи особено глобализма.

Това е забележителен интерес и кампании на Запад и Изток – от Русия и Украйна до отвъд Ламанша и Атлантика. Странни, защото са свързани с такава незабележима дори в мащаба на Балканския полуостров организация, при това в жалката ни България!

Това наистина звучи по особен начин. И ако навлезем в полето на конспирацията, може и да са симптом за опити и борба между чужди служби да завладеят или компрометират, ако не успеят в опекунството, тези отряди.

Със сигурност знам едно: управляват ни дълбоко и непоправимо корумпирани хора, които пет стотинки не дават за страната. Надолу по веригата на йерархията всеки полицай и войник се подчинява – воля-неволю на тях.

Знам, че границата ни с Турция се нуждае от истинска ограда, а не от далавера за стотици милиони.  Знам, че зад тази ограда трябва да стоят защитници на родината, а не продажници или просто пазещи си хляба наемни работници (и полицията, и войската са такива).

Знам, че Ердоган винаги има средство за шантаж и дестабилизация – да отвори шлюза за милиони неграмотни и нещастни люде, които лесно се надъхват и сред които бъка от джихадисти.

И знам, че тези близо 200 души, които заделят по няколко дни всеки месец, вършат истинска и ефективна охрана.

И знам със сигурност – излезлият на границата да жертва време, лични средства и рискува здраве и живот, не го води и не може да го поведе за това никакъв чужд интерес – нито прокремълски, нито проатлантически!
Води го България.

Знам, че най-страшното за всяка власт и за всяка олигархия е гражданското самоорганизиране – без партийна и олигархична закрила.

Какво и дали нещо друго – чуждо, небългарско стои или ще се опита да застане отзад, засега е неизвестно. Но опитът да се изхвърли мръсната вода, ако я има, заедно с новороденото, не ни води към добро.

Григор Лилов, Фейсбук

http://bultimes.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!