Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Владимир Путин към САЩ Категорично: Не докосвайте българите и македонците! Те са ЕДИН и същ НАРОД и принадлежат на СЛАВЯНСКИЯ православен свят!

Руският президент Владимир Путин връчи на македонския президент Георге Иванов награда на фондацията „За единство на православните народи“.
Само часове след изказването му по този повод, българските соросоиди на хранилката на Сорос се разфучаха по всички сайтове и форуми, че Путин бил казал, как славянската писменост била от Македония, а не от България.
НЯМА НИЩО ПО ЛЪЖЛИВО И НЕВЯРНО от тези фалшиви манипулации на думите на Владимир Путин, който е един от най-големите радетели на българо-руско-славянската дружба и единение.
Кой разбрал, кой недоразбрал, но всички започнаха да дават мнение какво бил искал да каже Путин. Ами да бяха се опитали да вникнат в думите му, а не да ги използват като соросоидна медийна бухалка по гордостта и достойнството на българите.
В тази вакханалия първа се включи новата българска външна министърка Екатерина Захариева. Въпреки съвсем ясното и изключително точно изявление на руския президент относно славянската писменост и откъде всъщност е дошла тя по руските земи, външната ни министърка се зае да „уточнява“ думите на Владимир Путин.
Нека се опитаме и ние от екипа на Skandalno.net да разясним на министърката и на всички останали, думите на харизматичния руски лидер, че „славянската писменост е дошла в Русия от македонската земя“.
Колкото и да им се иска на нашенските „политици“, „гаф“ на Путин тук няма. Както винаги, “грешките“ и „гафовете“ ги правим ние, а не руският президент, който винаги изключително добре подготвя онова, което ще каже по какъвто и да било повод.
Най-напред думите на руския президент разкриват, че за пръв път най-големият руски държавник, честно и почтено признава, че славянската азбука не е създадена в Русия.
Тези, които се интересуват, знаят, че още от времето на Съветския съюз тази тема не беше много на мода. Да не кажа, че направо се избягваше. И само големият руски учен Дмитрий Лихачов написа в изследванията си, че България е оцеляла в своята 1300 годишна история, защото е ДЪРЖАВА НА ДУХА. Тоест, защото е създала и разпространила славянската азбука.
И след него единствено Владимир Путин се осмели да каже, че славянската азбука е дошла в Русия от „македонската земя“.
След това е редно да отбележим, че много пъти Владимир Путин, който е голям приятел на България и на българския народ, е споменавал, че именно БЪЛГАРИЯ е ДАЛА на РУСИЯ азбуката. Както и че няма на света по-близка на Русия държава от нейната посестрима България. Руският президент винаги при подходящи поводи е подчертавал, че българският и руският народи са изключително близки по род, език, православна вяра, култура, ценности и традиции. Който не вярва нека види в „Ютуб“ как руски детски хор пее на чист български език, на Червения площад вчера, нашата песен „Върви, народе възродени“.
В светлината на тези аргументи трябва да се сетим, че думите за „македонската земя“ имат съвсем друго значение. И то изобщо не е това, което се опитват да му придадат нашенските храненици на Сорос и ЦРУ. В нито един момент от своите кратки думи по повод награждаването на македонския президент за приноса му в каузата на славянското единство, руският президент не е имал намерение да омаловажи ролята на България в културното, научно и духовно развитие на славянските народи.
Де да имахме и ние такива премиер и президент като македонския, които да заслужат с действията си, награда от ръцете на най-обичания политик в Русия, и в целия свят.
България по времето на Княз Борис І
Да не говорим, че думите на Путин, според сериозните историци, са категорично в съответствие с историческата истина. По нареждане на Княз Борис І, Климент Охридски създава Охридската книжовна школа и преработва глаголицата, за да създаде азбука, с която лесно и бързо да се преписват богослужебните книги. Тази азбука Климент Охридски нарича „кирилица“ в чест на своя велик учител Константин-Кирил Философ.
С други думи кирилицата наистина е дошла в Русия от македонската земя. Но „македонската земя“ по това време се намира не къде да е, а точно в рамките на БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА.
Тоест, логичният извод е, че щом славянската и старобългарска азбука е била създадена в „македонската земя“, то и македонците тогава са били… БЪЛГАРИ. Впрочем не е никаква тайна, че огромната част от македонците и в съвременна Македония се определят като БЪЛГАРИ.
Затова Истината е, че вместо да лаем срещу Владимир Путин, трябва да му се поклоним доземи и да му благодарим за неговите усилия да създаде истински мост и единство между българите в Македония и българите в България. Като ни заяви в прав текст, че сме един и същ народ.
Защото от Запада видяхме само разделение, разпокъсване и геноцид над българите и славяните. Както и огромно „западно“ желание да се унищожат нашите държави и народи.
И единствената държава, която се противопоставя категорично на тези опити е нашата посестрима – мощна славянска и православна Русия. И, разбира се, нейният обичан от всички ни президент Владимир Владимирович Путин.
Останалото е от ЛУКАВИЯ… Запад.

Източник: Иво Македонски, Skandalno.net

 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!