Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Депутат от БСП: Български магистрати са на пряка издръжка на фондация „Америка за България“

Каква е визията на Цецка Цачева за съдебната реформа, като преди време твърдеше, че вече се е случила, чуди се Александър Симов

За една година успях да натрупам достатъчно опит в Изпълнителното бюро на БСП. Научих механизмите за вземане на решения в партията. Това каза пред Канал 3 депутатът от БСП Александър Симов.

По темата за президентските избори той заяви, че целта е била кандидатът на ГЕРБ да не успее и тя е била изпълнена. "Виждаме кандидатката на ГЕРБ за президент продължава със своите ексцентричности. Пожелавам й скоро да навлезе в политическата реалност", заяви иронично той. Симов запита каква ще е визията на Цецка Цачева за съдебната реформа, като добави, че преди няколко месеца тя е казала, че съдебната реформа вече се е случила.

Относно кръга "Капитал" и "Да, България" той коментира, че за него това са неразличими субекти, около 15-20 души в София, които паразитират в съдебната власт, но когато се сблъскаха с народа на изборите, той им показа ясно отказа си.

"Лозан Панов много обича да говори за липсата на контрол върху главния прокурор. А кой контролира Лозан Панов? Той се държи като политическа фигура и забелязвам политически заявки от него, все пак той е бил гласен за кандидат за президент", коментира Симов.

По думите му у нас магистрати са на пряка издръжка на "Америка за България" и това е насочен механизъм за премахване на неудобни кадри. "Никой не може да ми докаже, че "Америка за България" е безпристрастна организация. Тя си има конкретна политическа линия", заяви още депутатът. "Имам предчувствие, че ако се започне проверка на Лозан Панов, едни определени медии, които ще познаете по грантовете, ще скочат в негова защита", прогнозира той.

http://epicenter.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!