Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов да разтрогне съюза с патриотите, призоваха евролибералите

Парламентарната група на либералите в Европейския парламент, която е коалиционен партньор на ЕНП (ГЕРБ), призова премиера Бойко Борисов да развали коалицията си с "Обединени патриоти", тъй като запазването й поставя под въпрос принадлежността на България към европейските ценности.

"Бъдещето на България не бива да бъде в ръцете на крайни националисти. Много съм загрижен, тъй като участието на Обединените патриоти в управлението поставя под въпрос ценностите, в които страната се е врекла при присъединяването си към Европейския съюз. Европа вече изпита какво се случва, когато ксенофобията и езикът на омразата спечелят, когато обществата се поляризират и разделят на етническа основа. Не бива да допускаме тази грешка отново", пише в позиция на председателя на ПГ на АЛДЕ Ги Верхофщадт.

"Министър - председателят на България Бойко Борисов, а заедно с него и семейството на ЕНП, носят отговорност за бъдещето на България, както и за успешното провеждане на предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС.  Борисов трябва са преоцени коалиционните си взаимоотношения и да покаже, че ще има нулева толерантност към крайни и националистически прояви на  членове на правителство", се казва още в декларацията.

Преди ден от ЕНП и ПЕС също осъдиха поведението на вицепремиера Валери Симеонов и призоваха за отстраняването му от правителството.

http://19min.bg/news/8/88929.html#88929 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!