Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Българите зоват: Политиците вън! Искаме президентска република!

Все по-често във Фейсбук се надигат гласове да се престане веднъж завинаги с цирка, наречен демокрация по български.

Все по-настойчиво се чуват думите – всички са маскари и донякъде имат право.

За 27 години се скъсахме да правим избори, а все едни и същи политически муцуни ни гледат от телевизионния екран и ни дрънкат едно и също. За 27 години политическите проститутки /с искрено извинение към истинските труженички/ работят само за себе си и против народа, който уж им е суверен. А този суверен, който им е гласувал доверие, няма право да ги отзове после, понеже такава процедура липсва.

Така непрекъснато ни мамят със светлото бъдеще, с мазни празни обещания, със залъгалки, на които и децата не вярват.

Поредната опашата и унизителна лъжа бяха пенсиите и заплатите. Сума ти пенсионери се затътриха до урните с надеждата, че ще имат пари поне за лекарства. Веднага след като взеха властта, политиците се изхилиха грозно в лицето им и казаха, че пари няма. И започна голямото пазарене за постове, подялбата на баницата, преговорите със задкулисието, грозни договорки и мръсни подхлъзвания. В бързината да се налапа кокала, започнаха и буйни назначения на крадци и измамници, а заловените си подаваха оставките часове след назначението.

Вчера пък продължиха цирка и се наричаха един друг мошеници и травестити.

С тези партии и тези лица, и неизбежният Борисов като вечен премиер, абониран за мястото си, България няма да се оправи.

Оправданието му е – хората гласуваха за мен.

А защо не преброи колко хора НЕ ГЛАСУВАХА? Те са критерият за това колко са обичани политиците. 60 процента от българите даже не искат да си мърсят ръцете и да докоснат бюлетината. А цифрата е повече от тревожна. Две трети от българският народ е отвратен, омерзен и НЕ ИСКА ДА ГЛАСУВА ЗА НИКОГО. Други две трети пък гласуват по принуда, за да не ги изгонят от работа, а част от останалите заради обещания за постове и облаги. Или срещу тройка кебапчета и 20 лева на ръка.

Единствената голяма активност беше на президентските избори. Българите не можаха да понесат идеята, че ще им сервират Цецка за президент. И се спряха на един мъж, с чисти ръце, неизцапан партийно, необременен от леви или десни идеи, които са едни и същи у нас, и заявил, че ще работи за България.

Сега, шест месеца по-късно, той не е влязъл в нито една схема, не е поискал никакви облаги и се опитва да работи за България, колкото и да му пречат партиите.

А гласовете, които се надигат в социалната мрежа вече стигат до кресчендо.

Никакви партии и президентска република!

Да знае народът кой управлява страната и кой носи отговорност. Властта да се съсредоточи в ръцете на един човек, а не на 240 измекяри и още 10 хиляди министерски чиновници.

На ЕС може и да не му е приятно и да реват, но те и без това са ревнали срещу България и я глобяват през ден за щяло и не щяло.

А на нас ни писна от лъжи!

Писна ни от големите политици, с големите черпаци и големите баданарки.

Писна ни от лицемерие!

Писна ни от крадци, хванати в крупни кражби и обявени за невинни.

Нека наистина един човек застане начело на държавата и да сложи нещата в ред.

Тогава лесно се търси отговорност, тогава има кого да обвиняваме, или да слушаме.

240 души доказват 27 години, че не могат да управляват.

И ни влекат все по-дълбоко в пропастта.

Все някой трябва да ни измъкне.

Защото ножът е опрял до кокал и ще се опитаме да се измъкнем сами.

А тогава тежко им на управляващите!

Автор Станислава Славова Skandalno.net 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!