Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Страшен ШОК: Организирана ПРЕСТЪПНА група готви АПОКАЛИПСИС за света! Вижте, коя е ГРУПАТА и причината за ОГРОМНОТО БЕДСТВИЕ!

Мащабна атака с вирус-изнудвач бе предприета на 12 май от ЦРУ и Агенцията за национална сигурност на САЩ с цел да се търсят и използват в интерес на Съединените щати, уязвимите места в софтуера на стотици хиляди държавни, военни, политически и частни организации по целия свят, заяви президента на Майкрософт Брад Смит.

Ние видяхме, продължава президентът на Майкрософт, че данните, които ЦРУ и Агенцията за национална сигурност са откраднали чрез вируса-изнудвач, на свой ред са били откраднати от уж засекретените лаборатории на самите разузнавателни агенции, и са публикувани в Уикилийкс, което засегна милиони ползватели по целия свят.

Брад Смит твърди, че данните за уязвимите места в софтуера, който компанията Майкрософт предлага на пазара, трябва да бъдат известни само на програмистите, които разработват съответните компютърни продукти, но не и на разузнавателните спецслужби.

Президентът на компютърния гигант дори отбеляза, че атаката с американския вирус-изнудвач изкарва на бял свят двете най-сериозни киберзаплахи в съвременния свят – тайните действия на държавите и тайните действия на престъпните групировки в киберпространството.

Това означава, според него, че ЦРУ и Агенцията за национална сигурност на САЩ са действали като организирана престъпна група, предизвиквайки мащабната кибератака от 12 май върху компютърните системи в целия свят.

Но това не е всичко. В неделя директорът на Европол Роб Уейнрайт заяви, че броят на жертвите на вируса-изнудвач ще се увеличава непрекъснато с началото на работния ден в понеделник.

И може да засегне софтуерните системи практически в целия свят като предизвика компютърен апокалипсис.

Няма никакво значение, твърди Роб Уейнрайт, че на някакъв блогер с наименование Malware Tech му се удало по случайност да спре за известно време разпространението на вируса, създаден от ЦРУ и АНБ. Поради простата причина, че тези вируси могат за много кратко време да се видоизменят и да унищожават компютърните системи, без при това да е възможно да се създаде бързо, ефикасна защита против новата модификация на вируса.

Ето защо, посочва директора на Европол, създаването на подобни вируси, дори само в лабораторни условия, и дори само за изследователски цели, представлява огромна опасност, защото никой, дори и самите създатели, не могат да знаят на какво всъщност е способен създадения от тях вирус. И никой, в момента на създаването, няма защита нито за компютърните системи, нито за живота и здравето на хората, които същите тези компютърни системи осъществяват и гарантират.

За съществуващата връзка на вируса-изнудвач с ЦРУ и Агенцията за национална сигурност на САЩ, вече заяви и Едуард Сноудън. Той каза буквално, че въпреки многобройните предупреждения от страна на експертите, двете най-мощни разузнавателни централи в САЩ са създали изключително опасни за целия свят вируси, които могат да върнат страните от Западна Европа и света в първобитно-общинния строй.

И това ще стане, защото няма да може да се доставя чиста питейна вода и храна. Ще спрат автомобили, влакове, самолети и всякакви други транспортни връзки. Ще спре подаването на електрическа енергия и топлина за бита и промишлеността. Ще се парализират различните видове производства, както и цялата икономика в напълно компютъризираните западни страни.

Това не е просто филмов сценарий, а съвсем реална заплаха. Защото щатските спецслужби отдавна разработват, така нареченото кибероръжие. А щом то вече е разработено, в определен момент може и да бъде използвано. Както стана на 12 май.

Всъщност, употребата на кибероръжие от разузнавателните агенции на САЩ показа за сетен път, че тази страна е заплаха за съществуването на целия свят.

И че светът трябва да се оттърве от хората, които я управляват задкулисно и явно. За да има мир и бъдеще за човечеството.

Автор Иво Македонски Skandalno.net 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!