Следвайте "Буднаера" в Телеграм

България. Деца, не сте добре дошли!

Гергана Шумкова

„10- годишно дете с опасност за живота, след като баща му го преби”,  „Безработен хвърли от втория етаж 8-годишно дете”,

„3-годишно детенце пребито до смърт”.

Това са трите водещи заглавия на  новинарската емисия от  9 май.

Три зверски престъпления с деца, за които разбрахме от новини, а колко ли детски писъци не успяхме да чуем през този ден?!

Те обаче, за съжаление, рано или късно ще отекнат, като черна хроника, облечена в сензационно заглавие.

България след прехода се превръща с всеки изминал ден във все по-страшен психарски филм, където всеки от нас е виновен просто, защото се е родил.

Тук не ни е нужна „Ислямска държава“ - ние сами ще се унищожим.

Тук, ако родителят не успее да утрепе детето си у дома, някой негов съученик ще свърши тази работа в клас.

Тук, както се родиш - някоя акушерка ти шибва първи шамар ей така, защото има да плаща ток, вода, данъци и осигуровки и за това е принудена да работи, докато мозъка й прегрее.

Когато започнеш да живееш в абсурд, се научаваш и  да го оправдаваш.

Така например винаги се появява някоя учителка, която казва, че поредната жертва на училищния насилник Гошо не е умряла от ритника му, а винаги си е била болна и инцидентът с фатален край се дължи на ретроградната Венера...примерно.

Бащата, който системно  биел 5-те си деца, но накрая най-малкото не издържало и починало живеел в мизерия и бедност и може би това го е провокирало.

Сигурна съм, че много от вас не са израснали в крайно високи стандарти, че много от вас се сблъскват с дилемата в края на месеца кое да платят – тока или водата.

Сигурна съм, обаче че много от вас не просто не си изкарват тези проблеми върху децата, ами се опитват да ги скрият и да ги оставят да вярват в идеята за „безгрижно детство”.

Основният проблем е, че в България единствените институции, които работят със „сърцето си „ са тези които събират пари.

Останалите се появяват, малко след репортерите на мястото на инцидента и трескаво мислят как да оправдаят собствената си немарливост и липса на контрол.

Кой следи проблемните ученици? Училищната психоложка, която идва на минимална заплата от 13:30 до 16 часа?!

Къде са социалните служби и знаят ли, че докато  бай Киро пие от сутринта в селската кръчма децата му ги гледа най-голямото, което е на 4 години?

И за да бъде завършена докрай абсурдна картина, ако ти драги ми читателю решиш, че искаш да осиновиш дете, повярвай всичко друго ще ти бъде по-лесно, като да напълниш туба с минерална вода от Марс или да поканиш мексиканец на чай в дома на Тръмп.

България е една държава, която не се интересува от децата си, а не е логично някак, защото все пак един ден те ще бъдат нейните данъкоплатци...

http://www.lentata.com/page_9507.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!