Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пак пазим границата с руските УАЗ-ки... след милионите за джипове на ЕС и "роувърите" на Англия

Впечатляващо е, че отново митичната ни ограда и граница с Турция се охранява със старите руски военни джипки УАЗ-469. Без да се усетят, го показаха и по телевизията, в пропагандните медии на НАТО и ЕС. Просто нямат акъл и затова не се усетиха какво показват. Те искаха да похвалят как новото правителство и натовските ни войници бранят Европа. Вместо това видяхме натовски български бойци, да гърчат руски джипове покрай полосата.

Да припомним, че България се сдоби със стотици "Роувъри", подарени ни от Дейвид Камерън, потупващ Бойко Борисов по гърба. ЕС пък даде на хартия 150 милиона евро за преоборудване на охраната, вкл. за автомобили.

И накрай - руската техника ще спира бежанците. Сигурно защото за военни цели, все пак руската техника е по-добра. Да припомним, че ние имаме и германски камиони "Мерцедес". Но видно от снимката, на границата са пратени старите руски "ЗИЛ". Изобщо, тя тая западната техника е толкова скъпа и толкова нефункционална, че става само да си я имаме в оборотните ведомости. Но не и да си я "хабим" за каквито и да било военни цели. Интересно само за гледане ли ще служат и новите "Грипени"...

ГН 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!