Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Владислав Горанов: Като разбрахме, че Лили Павлова има чанта, дадохме й и портфейл

Дали Лиляна Павлова, която блесна със скъпарски чанти в парламента, е наказана от ГЕРБ и затова не е на стария си министерски пост в МРРБ, а получи министерството за председателството на България на ЕС. На този въпрос отговори тази вечер в "Панорама" новият стар финансов министър Владислав Горанов. 
 
Не сте прави за чантите - в момента, в който преценихме, че г-жа Павлова има чанта, й дадохме портфейл. Но това е на шега - отговорността на Павлова на новия й пост е изключително голяма, отговори Горанов на въпрос на водещия за скъпите чанти на бившата министърка на регионалното развитие, което, според анализатори, й костваше важния пост. 
 
Вече нямаме право да се оправдаваме с коалиционните си партьори и нямаме време за губене. Ако забавим темповете на реализацията на нашата програма, по никакъв начин няма да ни бъде простено, подчерта финансовият министър Владислав Горанов и даде дума: Увеличението на минималните пенсии и заплатите на учителите ще бъде факт.
 
"Човек е добре да прави добро за другите, но само със собствени средства. Аз управлявам публични средства и нямам право на разхищение", отговори той на въпрос дали ще развърже кесията.
 
Горанов каза, че учителските заплати е добре да започнат да се увеличават още от тази година. Относно пенсиите - от 1 юли минималните пенсии ще бъдат вдигнати. Те ще бъдат увеличени още веднъж до края на годината.
 
Владислав Горанов е убеден, че към правителството няма да има и един ден толерантност. Той каза, че ще се работи още от самото начало, защото властта се поема в трудни времена.  

За коалицията с "Обединените патриоти" Владислав Горанов посочи, че уравнението сега е по-лесно, защото има две партии, които ще взимат по-лесно решенията.

Той направи съпоставка с предходното правителство на Бойко Борисов, когато ГЕРБ управляваше с Реформаторския блок, а Патриотите бяха подкрепящи. Финансовият министър каза, че са се опитали "максимално честно да разделят" отговорността.

"Нямаме нужда от това. Подобни експерименти не са нужни", отговори Горанов на въпрос дали отново ГЕРБ ще сдаде предсрочно властта. 


В едно уравнение колкото по-малко са неизвестните, толкова по-лесно се решава. Минахме през избори и крайният резултат е, че Обединените патриоти и ГЕРБ.  Ние сме изправени пред много повече предизвикателства, знаем, че нямаме един ден. А на ГЕРБ като управлявал малко преди служебното правителство, съвсем не му е време да губи време за разговори какво да се прави, смята Горанов. 

Няма да ни прости нито вътрешната опозиция в парламента, нито от тази, която не е представена вътре, посочи той. 

Въпросът сега е дали патриотите ще могат със същото темпо да участват във властта. Иначе ГЕРБ няма причина да си смени философията, смята финансовият министър.

Запитан дали сега ще е по-различно, тъй като нямат основното оръжие да хвърлят кърпата и властта, Горанов посочи, че формата, с която управляват ще е достатъчно разпознаваема. 

Въпреки добрата кондиция, в която се почувства левицата, ние сме хората, които избирателите посочиха. Подобни експерименти с оставката не са нужни, коментира още Горанов. 

http://epicenter.bg/article/Vladislav-Goranov--Kato-razbrahme--che-Lili-Pavlova-ima-chanta--dadohme-y-i-portfeyl/126833/2/0 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!