Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Гардиън: "Тереза Мей обяви война на Брюксел"

На челна страница в британските вестници днес може да се види снимка на премиера Тереза Мей, придружена с различни заглавия.
«Мей обяви война на Брюксел», провъзгласява «Гардиън», «Мей обвинява Брюксел в саботиране на изборите и ескалиране на напрежението», пише «Файненшъл таймс», а таблоидът «Дейли мейл» е категоричен: «Долу ръцете от изборите ни».
В. «Дейли телеграф» отбелязва, че събитията от последната седмица са убедили министър-председателката, че лесен Брекзит не се очертава. Маските паднаха, започва разговор без любезности. Тереза Мей е готова да се бори не само с политическите си опоненти в страната, а и с чиновниците от Европейския съюз, пише «Дейли телеграф».
Министър-председателката е особено възмутена от сумата 100 милиарда евро, които ЕС възнамерява да поиска от Великобритания за излизането й от съюза. С всеки изминал ден цената на напускането се увеличава.
Първо се говореше за 50 млрд. евро, след това — за 60, а сега тя набъбна до 100 млрд. евро. Това е просто смешно, негодува ежедневникът.

Въпреки твърденията на Евросъюза, че посочената сума представлява законните задължения на Великобритания, е очевидно, че ЕС иска да покаже на останалите страни членки какви ще са последиците за тях, ако подобно на Обединеното кралство поискат да напуснат съюза.
Ето това е демокрация в стил ЕС. Това е и една от основните причини през юни миналата година много британци да гласуват за напускане, подчертава «Дейли телеграф».
Следващите пет години обещават да бъдат най-важните в съвременната британска история. Ако нашите така наречени съюзници в ЕС смятат да ни принудят да страдаме, тогава трябва сами да се погрижим за интересите си като независима държава, заключава вестникът.
Кому е нужна Русия, ако имаме Европа, която е готова да се меси в британската демокрация, пита иронично в. «Таймс».
Отношенията на Великобритания с ЕС достигнаха нова най-ниска точка, след като Тереза Мей предприе злъчна атака срещу европейските политиците, обвинявайки ги че се месят в общите избори и се опитват да провалят Брекзита, пише в. «Индипендънт».
Критиците на Мей я обвиниха, че действа като Доналд Тръмп, влизайки в показни сблъсъци с чуждестранни лидери, допълва той.
БТА

https://bgr.news-front.info/2017/05/04/gardin-mej-obyavi-vojna-na-bryuksel/ 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!