Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Добрев: Лиляна Павлова е знаела за тази уредена поръчка, в която са откраднати 50 млн. лв. Защо Борисов мълча 11 месеца за...

„Защо Бойко Борисов мълча 11 месеца за злоупотребите в агенция "Пътища" и никой не носи отговорност? Към поръчка от 130 млн. лв. бяха добавени 50 млн. лв, които се усвоиха за 30 дни и те са за откос, канавки и отводняване. Имам усещането, че живеем в държава като Холандия – под морското ниво, но само стандартите ни са африкански." Това заяви народният представител от „БСП за България“ Кирил Добрев пред БНР.
 
Той обясни, че с депутата от левицата Жельо Бойчев са подали сигнал през юни 2016 г. „Бяхме възмутени от наглото отношение на Лиляна Павлова и Лазар Лазаров по повод наше парламентарно питане. Тези хора тогава се изживяваха като богове, без контрол“, каза още той.
 
Според него прокуратурата има своите процедури и това изисква време, но изрази съжаление, че случаят не е разгледан преди изборите, защото резултатите може би са щели да бъдат различни. „Продължава да се поставя въпросът за политическата отговорност и за нея не е необходимо време“, каза Добрев.
 
Народният представител подчерта, че Лазар Лазаров е информирал за всички анекси и процедури Лиляна Павлова и тя е знаела за тази уредена поръчка, в която са откраднати 50 млн.лв. „Искам да знам Лиляна Павлова информирала ли е Бойко Борисов? Защото магистралите са гордостта на премиера – носи си ги като значка. Навсякъде обяснява как имаме най-евтините и качествени пътища. Оказва се – не само, че ги нямаме, а от тях се краде доста“, коментира депутатът от левицата.
 
Според него, ако Лиляна Павлова отново бъде министър на регионалното развитие, то тя ще проверява себе си - какво е правила в Агенция „Пътища“. Кирил Добрев подчерта, че БСП иска парламентарна анкетна комисия, която да установи пропуски и нарушения при изграждане на магистрали и пътища в България.  

„БСП има страхотна парламентарна група, свежа. БСП ще бъде естествената опозиция в парламента – градивна, остра и с алтернативни предложения“, категоричен е Кирил Добрев. По неговите думи с крехкото мнозинство в парламента и силните закони, които БСП е подготвила-като пакет от мерки за защита на българското производство, левицата ще направи пробив в това Народно събрание.

„Патриотите продадоха избирателите си - срещу 20 лева увеличение на пенсиите. Спокойно мога да кажа, с уважение към двете професии, че и учителката по математика, и хигиенистката, ще взимат еднакви пенсии. Цялата тази несправедливост поемаме ангажимент, че като силна опозиция, ще опитаме да бъде възстановена“, каза още депутатът.

По повод предстоящия празник на 1 май, Кирил Добрев покани всички социалисти от 11 часа пред Народното събрание и на празника на левия печат в "Борисовата градина".

http://epicenter.bg/article/Dobrev--Zashto-Borisov-malcha-11-m--za-zloupotrebite-v-agentsiya--Patishta--i-nikoy-ne-nosi-otgovornost-/126369/2/48 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!