Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Молитва за България – Да се помолим за спасение на Родината на...

Image may contain: 1 person, text

Молитва за България – Да се помолим за спасение на Родината на 2 май и да почетем славата на героите и жертвите от Априлското въстание.

„Молитва за България“ инициира гражданско единение „Българи за България.“ Призивът е българите по целия свят да се помолят за бъдещето на Родината, на 2 май в 18.00 часа. В молитвата може да се включи всеки, който обича България, като запали свещ в църква, в дома си или на открито и произнесе наглас „Отче наш“. „Призоваваме Ви, където и да се намирате, нека да разпалим огъня на любовта и да измолим от Отца ни дълголетие на Родината ни, териториална неделимост, пробуждане на българския дух, просветление за истината и вярата. Изразяваме надежда, че молитвата на много братя и сестри може да промени изцяло съдбата не само на народа ни, но и на България. Ние вярваме, че можем да влияем върху събитията в държавата ни, молейки се истински и от сърце. Ние живеем с надежда, че всеки един от нас носи България в сърцето си и милее за Отечеството.“ 
„Молитва за България“ ще почете и героичния подвиг на лъвските български сърца, дръзнали да поискат Свободата на България през април 1876 г. По време на Априлското въстание едни жертвоготовни човеци, с колосално достойнство и несломима вяра, дръзнаха да се бунтуват. Те не искаха да оцеляват, те искаха да живеят. Избраха да бъдат не просто жертви, а да изпълнят със смисъл страниците на българската история, в името на своя народ и държава. И осъзнаваха, че животът им може да бъде кратък.

Затова до свещеното човешко право „свобода“, прибавиха клетвеното „или смърт“. Оставиха кървави следи по улици и църкви, и убедиха света, че на Балканите има един древен, горд, жилав и непреклонен народ, който не чака Свободата си наготово. Изминаха 141 години от бурното време на Април 1876 г. Въстаниците дадоха дължимото заради нас, а събитията им отредиха незаличимо място в настоящето, за което днес ние всички сме отговорни. Усещането за България е нещо много голямо. Не стигат думите, да го опишем подобаващо. То е като да живееш без душата си. Затова призоваваме да се помолим за спасението на Родината ни и с топлината на горящия пламък да предадем апела ни: „Българин на българина да помага навсякъде по света“. Всички столичани и гости на София, които са съпричастни с идеята, могат да се включат в молитвата на 2 май, в 18:00 часа в църква „Свети Седмочисленици“.

https://www.facebook.com/BGIYI618/?hc_ref=PAGES_TIMELINE 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!