Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ето защо жените в Китай не се разболяват от рак на гърдата (историята на Джейн Плант)

Джейн Плант е известен професор в областта на геохимията, любяща жена и майка. През 1987 г. неочаквано й открили рак на гърдата. Оказало се, че нейният щастлив живот е към своя край. У жената 4 пъти лекарите откривали рецидиви. Джейн не се предала, а продължила да се бори с коварната болест с всички възможни методи.

Съпругът на Джейн Питър Симпсън (двамата на снимката) – също известен учен, в този момент работел в Китай. Заедно с негови колеги направили удивително откритие, което хвърлило светлина върху въпроса

защо жените в Китай не се разболяват от рак на гърдата.

Чудесната методика, която разработил съпругът на Джейн й помогнала в крайна сметка да победи коварния рак. Откритието на учените до момента се явява предмет на много спорове и дискусии. Затова изборът и решението дали да приложите тази методика, е изцяло Ваше. Ето и разказът на Джейн Плант:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Жените го пият, без да знаят, че води до рак на гърдата 

„Дълго време аз не можех да разбера защо китайските жени не заболяват от рак на гърдата. Когато аз самата се сблъсках с тази диагноза, реших да изуча този въпрос колкото се може по-детайлно“ – разказва Джейн Плант.

„Ние с колегите се опитахме да намерим логическо обяснение. Започнахме да изучаваме всекидневния начин на живот на китайките, физическото им натоварване и начина на хранене. Нашето внимание беше привлечено от факта, че в менюто на китайските жени има много малко мазнини – 14%, в сравнение с 36%, които се съдържат в храната на западноевропейките. Все пак, това обяснение не ни беше удобно. На първо място, няма доказателства, че високото съдържание на мазнини в храната увеличава риска от рак. И второ – аз през целия си живот съм се хранила с храни, които съдържат нисък процент мазнини“ – продължава разказа си Джейн.

Продуктите, които ги няма в диетата на китайките

„Веднъж един от моите колеги ни каза следното:

Китайците не употребяват млечни продукти.

Когато ние се замислихме над това, почувствахме, че се приближаваме действително към голямо откритие. Накрая всичко започна на идва на мястото си. Аз бях поразена! Както се оказа, млякото и млечните продукти бяха причина за болшинството от алергиите. Това не е изненадващо, тъй като 70% от населението на света не може да разгражда млечната захар (лактоза). Преди да ми диагностицират рак на гърдата, аз консумирах много мляко: кисело, прясно мляко, сирене и извара. Честно да си призная, това бяха моите източници на белтъчини. Нашите лекари считат млечните продукти за много полезни за здравето, но китайците пък не разбират нашата любов към млякото. Те не ядат дори сирене и сладолед“ – казва Джейн.

През 1989 г. изследване показа, че киселото мляко може да бъде причина за рак на яйчниците!

„Доктор Даниел Крамер от Харвардския университет изследвал няколкостотин жени с тази диагноза и внимателно изучавал техния хранителен режим. След това откритие

аз напълно се отказах от всички продукти, съдържащи мляко.

Осъзнах, че ние използваме млякото в много ястия – бисквити, печива, маргарин, соеви продукти, готови супи, съдържащи мляко в по-голяма или по-малка степен.

Туморът ми изчезна 6 седмици, след като се отказах от млечните продукти!

След като спрях напълно млечните продукти, туморът, който не успя да изчезне от химиотерапията, се сви за няколко дни. Това се оказа нещо невероятно! Две седмици след втория курс на химиотерапия туморът стана мек и на мястото се появи сърбеж, после се сви още, докато накрая съвсем изчезна.

Лекарите не вярваха на очите си, но всички изследвания потвърдиха, че туморът не просто е намалял, а е изчезнал изцяло. И това само за 6 седмици, след като аз напълно отказах млечните продукти. Разбира се, повечето от лекарите бяха много скептично настроени към моето откритие. Но за мен очевидно имаше връзка между рака на гърдата ми и млечните продукти. Отказът от мляко не само ме излекува от рака, но и вкара в релси моя хормонален баланс. Затова, ако на Вас все още Ви е трудно да повярвате, че този способ действа – вижте ме, аз съм живият пример! Аз съм живото потвърждение!“

Историята на Джейн преобръща всички представи за здравословното хранене. А какво мислите Вие? Готови ли сте да се откажете от млечните продукти, за да запазите здравето си?

http://delo.bg/show/edna-zhena-na-103-trite-prostitchki-pravila-za-shtastie-na-heda-bolgar/ 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!