Следвайте "Буднаера" в Телеграм

59,7% срив на чуждестранните инвестиции при „стаЛбилното” управление миналата година, за тази още 37% надолу засега - вложенията в недвижими имоти с 400% надолу (!!!)

59,7% се сринаха чуждестранните инвестиции при „стаЛбилното” управление миналата година, а за първите 2 месеца на 2017 г. имаме нов спад от 37 на сто и от тази рекордно ниска база, като при вложенията в недвижими имоти намалението е 4 пъти (!!!). Конкретното число на инвестициите е 102 млн. евро за януари и февруари. Данните са на БНБ и не подлежат на съмнение.

Още по-тягостно е, че 52% от малките преки чужди инвестиции у нас са дошли от офшорни зони на Холандия и от изцяло офшорната Малта. Германия е трета с 11,5 млн. евро или 11,3%. Следват Великобритания – също богата на офшорни зони, и изцяло офшорната Панама.

Напомняме, че България се води страната с най-ниски данъци в Европа, което очевидно не работи за нея, а вече само в сферата на добрите спомени се нареждат другите фактори, които водеха по 8 млрд. евро годишно при Тройната коалиция: квалифицирана работна ръка, добро образование, „пословично трудолюбие”.

http://19min.bg/news/8/88025.html#88025 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!