Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кунева е готова за... затвора, НЕ за български еврокомисар, но никой не я търси за второто

Бившият вицепремиер Меглена Кунева е готова да стане български еврокомисар, но към този момент никой не е разговарял с нея по въпроса. Това стана ясно от думите й пред телевизия „България он ер“. „Правителството не е ангажирано с това, което аз мога. У нас има достатъчно добре подготвени хора за еврокомисар. Комуникацията на България и Европа - там ми е сърцето! Бях много добър първи български еврокомисар и много направих за България. Сега, страната ни губи от това, че от декември месец нямаме еврокомисар“, категорична бе тя.
 
„Ако става въпрос, дали мога да върша тази работа, разбира се, че мога, допълни тя.

Меглена Кунева коментира и 44-ото Народно събрание. Според нея, той е такова, каквото са българите са решили да бъде. „Да не бъдем жлъчни, да дадем време да се конструира парламентът. Аз не искам непрекъснато да се срива правителство, след правителство. Това накъсване нарушава политическия разказ на България”, каза още бившата лидерка на партия „Движение България на гражданите“.

Според нея, предсрочните избори са били "бягство през парадния вход” и признание, че липсва желание да се пребори корупцията по високите етажи. Няма желание да се прилага антикорупционния закон-за какво говори това?

„Европейските фондове у нас се използват за партийни цели. За съжаление в България Европа се разбира само чрез фондовете”, прозря Кунева.

За обтегнатите отношения Европа- Турция Кунева смята, че вече Реджеп Ердоган не иска Турция да влиза в Европейския съюз. „За мен ще е изключителен успех, ако Турция поне замрази преговорите, а не те да приключат, каквито гласове все по-често се чуват. Цинизъм е да се използват бежанците като оръжие. Картата на Балканите вече се прекроява. И не е преекспонирано да се говори за „война на Балканите“, коментира бившата вицепремиерка.

Тя разкритикува отново работата на служебния кабинет на Огнян Герджиков. „Не можах да разбера каква беше работата на служебното правителство да прави законопроекти? От името на кого е направен този законопроект? Политически погледнато, това е лоша инвестиция“, каза Меглена Кунева относно промените в Закона за българското гражданство, които предизвикаха скандал между президентството и Министерство на правосъдието.

http://epicenter.bg/article/Kuneva-e-gotova-da-stane-balgarski-evrokomisar--no-nikoy-ne-e-razgovaryal-za-tova-s-neya/125864/2/48 

ДОЦ. МИНЧО ХРИСТОВ: Меглена Кунева е за затвора в Сливен!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!