Следвайте "Буднаера" в Телеграм

България е на такова място, където съдържанието на уран е най-голямо в Европа! Ако трябва нови кладенци ще направим!

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира за урана във водата на Хасково, че въпросът ще бъде решен, ако трябва 5 нови кладенци ще бъдат направени.
Тук пак опитаха да подплашат населението. От 1946 година в България са добити, по времето на управлението на социалистическата партия, над 17 600 тона уран от недрата.
Това каза пред журналисти лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по време на инспекция на строителството на зала „Арена Бургас“ във връзка с повишените стойности на уран в питейната вода в Хасково, предаде Агенция „Фокус“.
„Смятайте населението, ако сега е опасно, какво му се е случвало през урановите мини по време на 17, 20,30 конгрес на БСП. Хич не им отива на тези, които употребяват думи като „Чернобил“. Пак тази партия скри от хората.

Тогава аз бях на манифестация и валеше дъжд. Майка беше направила едни марули, си спомням, защото само на 24 май, понеже много се връщат към миналото, майка купуваше една плешка агнешко, защото баща ми Методи имаше имен ден. Това беше за годината. Хубавите времена по време сигурно на 18-тия конгрес“, коментира Борисов.

По думите му от 76 кладенци, един има повишено съдържание. „Спомням си, че Световната банка ни даде препоръка от 0,6 да го направим на 0,3. Това 50 години е било така и мога да обещая, че там където възникне проблем, и с уговорката, че направим правителство, веднага да им се дадат пари за нови кладенци, нов водопровод и да се реши въпросът.
Всичко друго е политиканстване, което само плаши и притеснява хората. Ще им бъде решен въпросът. Ще направим 5 нови, ако трябва и ще решим въпроса веднага“, подчерта лидерът на ГЕРБ.
„В Банкя водата, пише на чешмата, че не е хубаво да се пие дълго време. България е на такова място, където съдържанието на уран е най-голямо в Европа.
Затова са инвестирани толкова пари в урановите мини до след 1990 г., когато СДС идва и абсолютно правилно ги затваря. Това не е било полезно за хората. Можем да се върнем и ние назад в историята. Да изчакаме да си вървим по пътя“, каза още Бойко Борисов.
Dir.bg
http://dnes.dir.bg/news/haskovo-uran-kladentzi-kabinet-borisov-3-25651296?nt=4 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!