Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мая Манолова обяви война на модерните робовладелци! Ако застанем зад нея, ще живеем по-добър живот!

Омбудсманът Мая Манолова каза интересни и важни неща по време на брифинг в Народното събрание. Тя се е обединила с КНСБ, за да се внесе пакет от много важни законодателни промени. Цели се пресичане на робовладелските практики на пишман работодателите.

Всеки ден се получават множество жалби срещу тарикати, които злоупотребяват с извънредния труд, размера на осигуровките, не плащат заплати и въобще не спазват ангажиментите си. Информацията е от агенция Фокус.

„Налага се ежедневно да гасим пожари, изброили сме над 20 случая, част от които сме посетили и лично“, обясни Манолова и посочи като примери случаи във Варна, Дупница, София, Бобов дол и прочие.

„Това са случаи на експлоатация, на „модерно робство“, работникът работи безплатно, не му се плаща, а семействата им гладуват“, заяви тя.

Никой не е защитен. Засегнати са хора от бранша на миньорите до шивачките. Всеки може да пострада от недобросъвестен шеф. В някои случаи става на въпрос за невиждана наглост и вбесяващи практики.

„Няколко пъти съм била на място, споделям гнева и отчаянието на работниците“, каза още Мая Манолова.

Трябва да застанем зад Мая Манолова! Тя доказа, че може да върши работа и по много казуси застана зад нас! Споделяйте наред, говорете за тези промени, нека вкараме в релси модерните робовладелци и чиновниците, които си затварят очите!

http://spodeli.eu/maya-manolova-obyavi-voyna-na-modernite-robovladeltsi-ako-zastanem-zad-neya-shte-zhiveem-po-dobar-zhivot-articles-16141.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!