Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Канада потвърди: Махаме визите за България от 1 декември

Канада вече не е само далечен блян, а достъпна дестинация за българите

Ако Европа ви е омръзнала, Канада е на разположение. Стига да можете да си позволите самолетния билет до там. От 1 декември 2017 година, българските граждани ще имат право на свободно движение до Канада и обратно.

За разлика от САЩ, която забрани безвизовия режим на граждани от ЕС и други страни, Отава е много по-отворена. Премиерът Джъстин Трюдо обяви облекчени процедури още от май тази година, а от 1 декември, властите са взели решение, че ще може свободно да се преминава до там.

Разрешаването на свободно движение до Канада е в резултат на канадското споразумение за свободна търговия, което бе подписано от Отава и Брюксел. Подобни преговори се водеха и между Америка и София, но без резултат.

Още преди две години българското правителство поиска от администрацията на Обама отмяна на визовия режим за български граждани. Също така се изискваха улеснени процедури за продължително пребиваване на нашенците в Америка. В резултат, България щеше да подкрепи TTIP и споразумението за свободна търговия между двата континента. Решение, което предизвика спорове и дебати.

А една от основните причини, бе страхът, че американските корпорации ще залеят българския пазар, унищожавайки малкия и среден бизнес. Проблемът с различните стандарти за храните също бе изведен на преден план, а призракът на Монсанто се превърна в символ на проблема.

В крайна сметка, Доналд Тръмп отмени споразумението и визовия режим отпадна.

Канада от друга страна е готова да подкрепи търговските връзки с Европа и направи постъпки в тази насока. Свободното движение, като част от свободната търговия, също бе включено в договора. Все още не е ясно, ще отпаднат ли и митническите ограничения при търговия между България и Канада. Ако това бъде направено, канадския пазар може да се превърне в примамлива дестинация за българските производители.

http://www.razkritia.com/514828/%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D1%82%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%B4%D0%B8-%D0%BC%D0%B0%D1%85%D0%B0%D0%BC%D0%B5-%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3/ 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!