Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Българи, никога не забравяйте какво ни сториха евроатлантическите братя през 1944 г. – Черният Великден! 128 жени и деца убити, загинаха 8 въздушни орли!

Не забравяйте какво ни сториха Евро-атлантическите ни „братя“ през 1944 г. в София ( Снимки и Видео )

Една от най-жестоките бомбардировки на София е извършена на 17 април 1944 г. 350 американски тежки бомбардировача B-24H Liberator, прикривани от сто изтребителя P-51B* и Mustang P-47D Thunderbolt нападат София. Разрушени са 749 сгради. Жертвите са 128 убити и 69 ранени.
За защита на столицата излитат български изтребители от Враждебна, Божурище и Марино поле (Карлово). Поручик Неделчо Бончев сваля B-24H Liberator с таран. Унищожени и повредени са още няколко бомбардировача и за първи път е свален изтребител P-51B Mustang, който се разбива в околностите на село Доган, Радомирско.
При въздушните боеве през този ден, наречен „Черния Великден”, загиват българските летци:

- подоф. Атанас Атанасов Кръстев (D 520 Девоатин, с. Лесново, Ихтиманско)

- подпор. Веселин Николов Рачев (Ме109 G-6, с. Сойка, Дупница)

- поручик Димитър Стефанов Попов (Ме 109 “Стрела”, с. Ярджиловци, Софийско)

- подпор. Иван Тодоров Стефанов (Ванката) (Ме 109 “Стрела”, Дупница)

- поручик Любен Захариев Кондаков (Ме 109 “Стрела”, с. Логодош, Софийско)

- поручик Христо Георгиев Арнаудов (Ме 109 “Стрела”, с. Вердикал, Софийско)

- фелдфебел Иван М. Сомлев (D 520 Девоатин)

- Виктор Д. Атанасов ( Ме109 G-6) - See more at: http://www.pan.bg/view_article-53-16758-17041944-Cherniqt-Velikden.html#sthash.9CSTRLcD.dpuf

Кой глупак строи паметник на този, който избива децата му? За жалост отговора е българина, плюем и унищожаваме паметниците на братска Русия, а издигаме и величаем паметниците на "братята" американци. Глупостта на българина няма равна, може - би затова и Бог ни наказва да страдаме вече 26 години и да тънем в мизерия. Седесарската пасмина събрана в София кълняща и изпълнена в червата от омраза прави така, че вместо да се оправим и да си стъпим на краката ние дълбаем надолу и надолу. Нека им припомним кой величаят и защитават тези превелики радетели за демокрация и свобода!

Накратко Ивата разказва историята на бомбандировките над София в които "братята" американци избиват невинни граждани и засипват София с бомби играчки за да избиват децата ни.

Ето какво сподели тя във Фейсбук:

Ивата:

Знакова снимка, запечатала част от нашата история! Това е американски бомбардировач Б-17, който пада поразен от снарядите на българските изтребители над ЖП възел София! Можете ли да

си представите, каква е била радостта на нашите летци, свалили този бомбардировач, преди да изпълни мисията си и да бомбардира цивилни ? Англо-американските бомбардировки, убиват 4208 невинни граждани - запомнете тази цифра! А сега си представете какво предателство извършихме срещу собственият си народ, като изградихме паметник на тези убийци?

http://www.pan.bg/view_article-1-382732-BYLGARI-NIKOGA-NE-ZABRAVYAJTE-KAKVO-NI-NAPRAVIHA-EVRO-ATLANTIChESKITE-BRATYA.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!