Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Войната вече е в Черно море, ядрената война

Войната навлиза в Черноморския район, в това число и в България, с най-лошия вариант – ядреният.
 
Срещата на високо равнище на НАТО във Варшава измести центъра на силата на пакта към Източна Европа по линията на новата «желязна завеса», от Прибалтика до България.
От геополитическа и военна гледна точка ядрената война е започнала. Укриването вече е невъзможно.
 
Ядрената война от няколко години е в Черно море. САЩ, Турция и Израел използват военните учения в Черно море, за да придвижат оръжия в Констанца и Одеса за евентуална война срещу Русия, Сирия, Армения и Иран.
 
Оръжейни транспорти от Украйна пътуват към Турция, за да захранват враждебните действия между Азербайджан и Армения в Нагорни Карабах. САЩ, Турция и Израел помагат на Азербайджан от години.
 
Безредиците в Македония и Босна също са в този контекст. Новото напрежение между Турция и Гърция – също.
 
Този фронт на войната срещу тероризма нарочно не се забелязва даже когато самолети на Израел прелитаха над Турция към Азербайджан с оръжия за Грузия през 2009 г. или през 2010 г., когато готвеха атака срещу Иран от бази в Азербайджан.
 
Същата коалиция извърши химическата атака със сарин в Сирия, използвайки турски неправителствени организации, които транзитират джихадисти и американско оръжие на Ал Кайда и Ислямска държава.
 
Игнорирани бяха и информациите, че в свалянето на малайзийския МН-17 над Украйна са участвали израелски Г-16, излетели от Азербайджан.
 
Тази нова коалиция на Турция, Саудитска арабия, Ислямска държава и Израел носи заплаха и от използване на оръжие за масово унищожение – ядрено, биологическо или химическо, които никога досега не са били в ръцете на толкова опасни хора.
 
Обама неслучайно нареди в близкото минало да бъдат изтеглени американски семейства от Турция. Страхуваше се да не стане ядрен заложник на Турция и на… американските 85 ядрени В-61 гравитационни бомби в турската база Инджирлик. Турците твърдят, че могат да ги защитят от всякакви ислямски екстремизъм. Това обаче е илюзия.
 
Също в близкото минало медиите по «погрешка» съобщиха за плановете на ОАЕ да купят ядрено оръжие от Израел. Подобна информация за ядрените програми на Турция и Саудитска Арабия се появи и бързо изчезна. Най-вероятно Саудитска Арабия има ядрено оръжие от 1982 г. и го използва в Йемен с помощта на израелската авиация. Търговия на технология за ядрени оръжия има и между Германия и Израел. До 2003 г. ядрената група на Йохан Мейер – от ЮАР, работеща заедно с Израел и Германия, произведе дузина «изделия», въпреки че ЮАР се отказа от своята ядрена програма още през 1990 г. и предаде своите 9 ядрени бомби, всяка по 13,2 килотона, на САЩ за разоръжаване. Те стигнаха до Израел и оттам следите поне на 3 от тях изчезнаха.
 
Ядрено оръжие беше използвано във взривяването на двете кули на Световния търговски център на 11 септември 2001 г. в Ню Йорк, в битката за летището на Багдад през 2003 г., в Тора Бора – Афганистан, срещу Дамаск – от Израел, в Йемен, Бали, Оклахома Сити и т.н.
 
САЩ имат ядрено оръжие в Турция. Известно е, че Турция и Израел префасонираха няколко F-16 да носят ядрено оръжие. Даже, ако САЩ изтеглят военните си от Инджирлик, ядрените бомби остават там, където също в близкото минало кацнаха и военни самолети на Саудитска Арабия, можещи да носят друго оръжие. С тях кацнаха и групи, обучени в Израел. Дали няма да се появят някакви «терористи», които ще обезоръжат турската охрана на ядрените оръжия и ще ги откраднат?
 
От своя страна американците правят своите оръжия «по-използваеми». Пентагонът включи в бюджета за 2017 г. по-големи средства за модернизирането на арсенала, който през 2020 г. ще получи тактическа термоядрена бомба с по-малка мощност.
 
Но атомната бомба си остава атомна бомба. Това означава, че от няколко години войната неотклонно навлиза в района на Черно море. Етапите бяха войната на Грузия срещу Южна Осетия, войната на Израел срещу Сирия, усложнената обстановка заради добива на газ в Източното Средиземноморие и около Кипър, взривяването на кюрдския проблем и появата на Ислямска държава в Ирак, войната в Украйна, появата на американски военни бази за ПРО в Румъния, базите на САЩ в България, споменатото ядрено оръжие и т.н.
 
Всичко това показва, че Черно море става основен театър на Третата световна война.
 
Опасността от ядрена война от Западна Европа се измества към Източна Европа, чието население е отписано. Това е и целта на «съвместните ядрени мисии» в рамките на НАТО.
 
Русия противодейства. В Крим бяха прехвърлени около 300 единици нови оръжейни системи и военна техника. Военните части получиха най-новите самоходни противотанкови комплекси Хризантема-С, 152-милиметрови гаубици МСТА, реактивни системи за залпов огън Торнадо-Г. Бреговите войски се попълниха с най-новите мобилни противокорабни комплекси Бал, в чийто състав влизат и крилатите ракети Х-35 Уран.  

САЩ изразиха веднага безпокойство заради евентуално разполагане на руски ракети, които могат да носят и тактически ядрени бойни глави и заявиха, че руските бази се приближават до НАТО, но не отговориха на въпроса какво НАТО прави плътно до руските граници. Отговорът на министъра на отбраната на Русия Шойгу беше ясен:

«Където искаме там ще ги поставим. Това е наша територия».

Що се отнася до носителите на тактическо ядрено оръжие, става дума за оперативно-тактическите комплекси Искандер-М и фронтовите бомбардировачи Ту-22МЗ. Те могат да бъдат разположени на Крим. Според американски източници Москва вече е взела решение за прехвърлянето на тези оръжейни системи в Крим, като Искандер може да нанася удари с високоточни крилати ракети Р-500, въоръжени и с ядрени бойни глави.

Разполагането в Крим на Ту-22МЗ и на оперативно-тактическите комплекси Искандер-М, според Министерството на отбраната на Русия, не се регламентира от никакви международни договори. Именно заради това Искандер се появяват в Калининградска и Ленинградска области. В първия случай те парират заплахата от ПРО на САЩ в Полша, във втория – поставят под прицел военната инфраструктура на НАТО в Прибалтика.

Разполагането на тези системи в Крим гарантира в случай на необходимост унищожение на базата с американски противоракети в Румъния. Ту-22МЗ ще могат не само да поддържат този удар с крилати ракети Х-22 и Х-15, но и напълно ще елиминират военното присъствие на СЩА в Черно море. През лятото едно от ракетните съединения на Западния военен окръг на Русия – който има на въоръжение Искандер и Ту-22МЗ, проведе демонстрация на възможностите в акваторията на Черно море, отработвайки комбинирано поразяване с високоточно оръжие с наземно и въздушно балиране на обекти на условния противник.

Ту-22МЗ позволява да бъдат неутрализирани както текущи, така и потенциални заплахи, в това число влизане в Черно море на ескадрени миноносци, които са пряко заплаха за стратегическите ядрени сили на Русия. Последва и облитането на руския бомбардировач Су-24, който шокира екипажа на американския «Доналд Кук», заглушавайки неговата система Eagis.

Що се отнася до ядрените авиобомби на САЩ в Европа, самото тяхно наличие и практиката да бъдат позиционирани в рамките на НАТО е нарушение на Договора за неразпространение на ядреното оръжие, с който ядрените държави се задължиха да не предават – нито пряко, нито косвено, ядрено оръжие на неядрени държави.

А последните поеха задължението да не приемат такова оръжие нито пряко, нито косвено.

Тази забрана напълно се игнорира в хода на «съвместните ядрени мисии» на НАТО, в чиито рамки пилоти от неядрени страни-членки на пакта са обучавани да обслужват и използват ядрено оръжие.

Войната вече е в Черно море, ядрената война.
Красимир Иванджийски

https://bgr.news-front.info/2017/04/15/vojnata-veche-e-v-cherno-more-yadrenata-vojna/ 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!