Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Всички кандидати за депутати, министри и президенти да декларират, че децата им ще живеят и учат в България през следващите 30 години

Всички кандидати за депутати, министри и президенти да декларират, че децата им ще живеят и учат в България през следващите 30 години. Такава изборна „реформа“ предложи българският аниматор Теодор Ушев, който тази година беше номиниран за „Оскар“.
 
Коментарът му в социалната мрежа „Фейсбук“ е отговор на идеите на президента Румен Радев за ограничаване на избирателните права на българите в чужбина.
 
Ето какво написа Теодор Ушев:
 
В съответствие с добилия популярност Закон за Уседналост, предлагам следната точка:
 
Всички кандидати за овластяване (депутати, министри, президенти) да подписват декларация, че :
а) Децата им ще пребивават и живеят (уседнали), в следващите 30 г., в страната на местожителство на родителите.

б) Ще учат и ще се лекуват ( ползват услугите на образованието и здравеопазването) единствено в държавата, които родителите им управляват.

Това ще създаде една независима, просперираща и уседнала държава, управлявана от грижовни родители. И поколение, освободено от чужди зависимости."

В началото на месеца служебния кабинет, назначен от президента Руменъ Радев, предложи законови промени, с които имащите право на глас се задължаваха да живеят в България поне 3 месеца преди вота.

В последствие промените бяха оттеглени, а президентът не отрече, че екипът му е участвал в изработването им. В свое обръщение той заяви, че контролираният вот от Турция е бил опит за вмешателство във вътрешните ни работи, а проблемът е бил "погребан" след изборите. 

http://epicenter.bg/article/Teodor-Ushev-predlozhi-30-g--usednalost-v-Balgariya-za-detsata-na-vlastta/125177/2/48 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!