Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тръмп и Путин на крачка от Третата световна война: Русия ще отговори на всеки удар на САЩ!

Kristina Mileva

Тръмп и Путин са на крачка от Третата световна война, а ударът в Сирия се оказа фатален

Разделение на силите и една стъпка до Третата световна война. Така изглежда ситуацията между Владимир Путин и Доналд Тръмп. Двамата световни лидери са буквално на ръба на военен сблъсък. И на път да предизвикат световен конфликт с непредвидими последици.

След като Тръмп нареди удар по летището, на което са разположени правителствените самолети и поиска свалянето на Асад, Русия реагира изключително остро. Москва предупреди, че няма да позволи нахлуване в суверенна държава и ще отговори на удара с военен удар.

Премиерът Дмитрий Медведев предупреди САЩ, че ще получат военен отпор, ако отново атакуват Сирия. И той няма да бъде от Дамаск, а от Москва. Той го обвини също така, че е действал, без да съгласува действията си със съвета за сигурност на ООН, нарушил е международни правни норми и е извърши военни действия срещу законното правителство на ООН.

Според него новия президент се опитва да си спечели одобрението на обществото с този акт, след като е бил толкова остро критикуван от встъпването си в длъжност.

„Президентът Тръмп показа, че не се бори с ИДИЛ, а по-скоро обслужва други интереси на САЩ на изток. Това може да доведе до пряк военен сблъсък с Русия“, заяви Медведев. Посланика на САЩ в ООН, Ники Хейли заяви, че страната й е „предприела много умерена стъпка. Ние сме готови да направим и повече, но се надяваме, че няма да бъде необходимо“.

Властите във Вашингтон заявиха, че това е отмъщение за използвания от Асад отровен газ срещу населението. Въпреки че няма неопровержими доказателства, че правителството носи вина за този акт, а Сената на Америка не разреши нападението, Тръмп даде заповед за военен удар срещу Сирия.

Резултатът е, че различните бунтовни фракции сега се чувстват по-уверени срещу Дамаск. А сред тях е и ИДИЛ, които вчера окървавиха Стокхолм…

http://www.razkritia.com/513673/%D1%82%D1%80%D1%8A%D0%BC%D0%BF-%D0%B8-%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%87%D0%BA%D0%B0-%D0%BE%D1%82-%D1%82%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82/ 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!