Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Скандалът се разраства: Сирия с остри думи към САЩ: Изпитвате апетити към колонизация, това е варварски акт

"Това е варварски акт на агресия в центъра на нашата страна, в резултат на което, няколко души починаха. Това е грубо нарушение на всякакви норми. САЩ се опитват да оправдаят своето действие, като се крият зад предполагаемо нападение на химическо оръжие", това заяви представителят на Сирия на извънредната среща на Съвета за сигурност на ООН, съобщава rt.com, предаде Пик.

Той определи действията на САЩ, като подкрепа на терористите. "Ние нямаме химическо оръжие и никога не бихме го използвали", заяви още от Сирия. 

Според тях с действията си САЩ провокират терористите да продължават с химическите атаки, тъй като виждат, че има резултат. Припомняме, че малко след жестоката химическа атака, от Сирия заявиха, че това е дело на терористите, за да провокират безредици. 

"САЩ изпитват апетити към колонизация. всички помним окупацията над Ирак. Може би искате да се случи същото и сега. САЩ искат да подчинят останалите народи. САЩ злоупотребява със своето влияния. Законът на джунглата може и да важи за тях", заявиха още от Сирия, като не пропуснаха да сложат под общ знаменател със САЩ и Франция, които според тях били техни най-верни поддръжници. 

https://petel.bg/Skandalat-se-razrastva--Siriya-s-ostri-dumi-kam-SASHH--Izpitvate-apetiti-kam-kolonizatsiya--tova-e-varvarski-akt__202372 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!