Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Москва: Ударите на САЩ срещу Сирия са готвени преди събитията в Идлиб

Говорителят на руското министерство на външните работи Мария Захарова заяви, че ударът с американски крилати ракети срещу правителствената армия в Сирия е подготвян от дълго време, а решението на Вашингтон е взето още преди събитията в Идлиб, използвани само като предлог за демонстрацията на сила. 

„За всеки специалист е ясно, че решението за нанасяне на удари е било взето във Вашингтон много преди събитията в Идлиб, които просто са послужили като предлог за демонстрацията на сила“, се казва в изявлението на Захарова, публикувано на сайта на руското външно министерство.

„В обосновката си за въоръжената акция Вашингтон извращава напълно случилото се в Идлиб. Американската страна не може да не знае, че сирийските правителствени войски не са използвали химическо оръжие. Дамаск просто не разполага с такова, което бе нееднократно потвърдено от калифицирани специалисти“, подчерта Захарова.

Междувременно руският телевизионен канал „Россия 24“ излъчи кадри от авиобазата "Шайрат", която бе обстреляна с американски ракети „Томахоук“ тази нощ.

http://glasove.com/categories/novini/news/moskva-udarite-na-sasht-sreshtu-siriya-sa-podgotvyani-mnogo-predi-sybitiyata-v-idlib 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!