Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Чиновниците на НАТО у нас живеят в комунизма! Безплатно здраве, признаване на шофьорски книжки! И още кстри…

Служебното правителство на Огнян Герджиков написа нов законопроект и го подложи на обществено обсъждане.
Този път той е за промени в Закона за преминаването през и пребиваването на територията на Република България на съюзнически и на чужди въоръжени сили, съобщи „Дарик“.
Промените уреждат битови въпроси – признаване на регистрационните табели на автомобилите на служителите на НАТО и техните семейства, признаване на шофьорските им книжки, както и осигуряване на безплатна медицинска помощ. Пребиваващите у нас военослужещи от НАТО ще получават и лични карти.
Промените ще доведат до изменения и в няколко други закона – Закона за чужденците в Република България, Закона за влизането, пребиваването и напускането на гражданите на ЕС, които не са български граждани, и членовете на техните семейства и Закона за българските лични документи.
От Министерството на отбраната обясниха, че по проекта се работи от дълго време и имат срокове, възложени от НАТО, които трябва да се спазят.
Проектът е публикуван на официалната интернет страница на Министерство на отбраната вчера. Срокът за обществено обсъждане е 15 дни. След това проектозаконът може да бъде внесен за разглеждане в Министерския съвет.

Това е вторият проектозакон, който правителството на Огнян Герджиков внася в рамките на дни. Предишният, написан от правосъдното министерство, предвиждаше забрана за гласуване на българите в чужбина. След критики към него той бе бързо оттеглен.
Правителството бе атакувано от много страни, че като служебно няма правото на законодателна дейност. От ГЕРБ дори обвиниха Румен Радев, който назначи кабинета, че иска президентска държава.
ОТ ФОРУМА:
Крайно време е тези около Герджиков да си седнат на палавите задници. Писането на закони не е тяхна работа, от другата седмица ще имаме работещ парламент, а най-вероятно и правителство.
В демократичните държави парламента създава законите, правителството ги изпълнява.
А служебните правителства имат задача да произведат избори и да поддържат статуквото от правителство до правителство.
Останалото е нахална намеса в чужда работа.
http://www.dnes.bg/politika/2017/04/06/kabinetyt-s-nov-proekt-chinovnicite-na-nato-s-ekstri-u-nas.337321 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!