Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Партийната субсидия в България е най-високата в света – Видео

В брутално откровен разговор, очевидно предназначен първоначално да прави реклама на "Възраждане", Минчо Христов буквално размаза партията и ръководството и. Направи го с културния академичен език на университетски преподавател, но посланието беше съкрушително.

Предаването започна с пропагандираната тия дни теза, че "Възраждане искат да дарят субсидията, но не им дават". Това е новата опорна точка, която днес се чу в 3 медии - телевизията на ТИМ "Бг Он Ер", Българското национално радио, както и Цеци Ризова във въпросното предаване.

Но вместо да влезе в схемата и да популира колко загрижени са и как "системата" им пречи, Минчо Христов хвърли цялата вина върху "ръководството на Възраждане".

Първо се разграничи, като каза, че не е член на партията, и да не го обвързат с нея. Изрази и личното си мнение, парите да не се докосват изобщо. А камо ли да се даряват на "някакви фондации". След това изрично посочи, че фондацията на Врабевски е свързана с "Америка за България" и с фондацията на Бил Клинтън.

По-натам Христов укорително посочи, има "голямо изкушение за ръководството на Възраждане".

Абсолютният разгром за шикалкавенето на Коце и компания обаче дойде, когато каза, че трябвало да се напише едно просто писъмце, в което да се откажат от субсидията. А не да се пише някакво объркано писмо, в което се пита "може ли евентуално да се откажем". Както е известно, точно това направи Костадин Костадинов, с очевидна надежда да получи неясен отговор от администрацията, и вероятно да го ползва като повод да обяви, че няма право да се откаже от субсидията.

"Уважаеми г-н Министър, не желаем да получаваме субсидия." - това очаквал като писмо, обяви Христов.

А не написаното:

"Законосъобразно ли би било, евентуално да не получим партийна субсидия".

"Казал съм на ръководството, че те докоснат ли тия пари, нямат политическо бъдеще", допълни Христов и каза, че въпросната позиция е твърда негова, и на другата по-известна фигура в листите на "Възраждане" - Стела Банкова. Някрая Христов извади свое писмо от времето на Пламен Орешарски, за това как се е отказал от тогавашните пари, които му се полагали.

"Възраждане да устои на изкушението и да изпълни каквото сме говорили пред избирателите", приключи разкъртващо Христов.

Добри Божилов
06-04-2017

http://gudelnews.com/index.php/2016-02-27-12-04-19/880-mincho-hristov-razmaza-vazrazhdane-za-igrichkite-sas-subsidiyata

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!