Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Шефът на КЕВР се инати и обяви, че твърдо ще гласува за увеличаването на цените на парното и тока, костовистът Иванов пак се оправдава с Русия

В петък е закритото заседание, на което комисията трябва да вземе решение за цената на парното и тока. Това заяви в "Здравей, България" шефът на КЕВР Иван Иванов, който в близкото минало се подвизаваше като един от учредителите на ДСБ и депутат първо от партията на Костов и сетне и от Реформаторите.
"Аз ще гласувам "за", защото комисията се води от 3 принципа - независимост, спазване на законите и приемане на справедливи решения. Корнелия Нинова отправи недопустими и грозни упреци, че сме обслужвали партия ГЕРБ. Най-голямото постижение на този състав на регулатора в последните 2 години е, че въпреки всякакъв натиск, ние сме останали независими", каза той.

"Омбудсманът Мая Манолова каза, че КЕВР опитва да наложи диктатура. Тя не е компетентна по тези въпроси, тя си е взела пишман експерти, които да я съветват. В рамките на 2 годни изчистихме тежък проблем заради политически поръчки в предишни години. Нашите решения трябва да бъдат справедливи", призна си Иван Иванов.

Иванов, улеснен от удобното мълчание на Цолова и Николаев, обаче не отговори на въпроса на Мая Манолова защо след като през 2014 г. природният газ е бил 612 лева, а сега е 362, а КЕВР отново надуват цената му! 

Той добави, че двете дами говорят срещу интересите на Българските граждани. "Още януари Русия искаше 16% увеличение, а ние увеличихме цената на газа само с 5%", каза той и добави "Така предпазихме хората, защото, ако бяхме увеличили парното още тогава, хората щяха да имат огромни сметки за зимата. Така позволихме на хората и бизнеса да бъдат спокойни", отсече Иванов.

"Вярвам, че до началото на отоплителния сезон, ще може да се направи корекция на тази цена. Токът ще поскъпне с 1% за цяла България", завърши той.

http://www.blitz.bg/obshtestvo/sheft-na-kevr-se-inati-i-obyavi-che-tvrdo-shche-glasuva-za-uvelichavaneto-na-tsenite-na-parnoto-i-toka-kostovistt-ivanov-pak-se-opravdava-s-rusiya_news502449.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!