Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Започна ли «Цветна революция» В Сърбия? Протестиращите нямат шеф и не подкрепят никакви политически сили както при всяка организирана цветна революция

Повод за Цветна революция?

Да не забравяме: САЩ наложиха комунизма на света

Списание „Американски Евреи” от 10-ти септември 1920 година пише: „Болшевишката революция в Русия беше работа на Еврейски мозъци, извършена от Еврейско недоволство, чрез Еврейско планиране, чиято цел е да създаде Нов световен ред...

Как САЩ създадоха КОМУНИЗМА - или за участието на капиталистите в революциите

Германски професор: КОМУНИЗМЪТ беше внесен на руска земя като ЕВРОПЕЙСКА И ПРЕДИ ВСИЧКО ГЕРМАНСКА ИДЕЯ за окончателното и насилствено европеизиране на Русия...

Сръбски активист: Протестите в Белград са борба не срещу режима, а за хаос в страната
 
На 2 април в Сърбия се проведоха президентски избори, на които уверено победи премиерът на страната Александър Вучич.
 
Още не следващия ден, вечерта в понеделник, когато станаха известни резултатите от гласуването, в Белград започнаха масови демонстрации срещу Вучич.
 
Активисти, главно младежи и студенти, обявиха новоизбрания президент, че е играл нечестно.
 
Показателно за жителите на столицата стана произшествието по време на митинга — пред сградата на парламента беше скъсан и хвърлен на земята голям транспарант със снимки на сърби, загинали по време на бомбардировките на НАТО над Югославия и по време на войната в Косово и Метохия.
 
За случващото се в Сърбия питаме лидера на Сръбското народно движение «Наши» Иван Иванович:
 
Това е патриотична организация, която нееднократно е организирала улични демонстрации, в това число и срещу Вучич. Националистите от Сърбия не харесват неговите планове за влизането в ЕС и политиката му по косовския въпрос.
 
Според събеседника ни, патриотичните сили в Сърбия действително не изпитват топли чувства към Вучич, но днешните протести в Белград и други сръбски градове не се подкрепят от тях, защото те са организирани от силите на прозападните активисти, а самите протести вече са заплаха за страната.
 
«Вучич не е популярен ред сръбските патриоти заради подписването на Брюкселския договор (за признаването на Косово).
 
«Наши» участваха в много протести срещу него. Това ни дава право да коментираме тези протести в Белград. Не ги подкрепяме, считаме, че властта не трябва да премине към хора от рода на Саша Янкович и Бошко Обрадович, които работят за чужденци и искат да създадат хаос в Сърбия. Вече видяхме на 5 октомври 2000 г. как изглежда революцията, организирана зад граница. Това беше началото на разрушаването на Сърбия. Ние сме за трети път на развитие, най-важни за нас са интересите на Сърбия», отбеляза Иванович.
«Нито една патриотична сила официално не се присъедини към тези протести в Белград и не агитираше привържениците си да участват в тях. Протестите се признаха само от Обрадович.
 

Той е рамо до рамо с либералите от рода на Янкович, който неотдавна каза да се въведат санкции срещу Русия, а събитията в Сребреница бяха охарактеризирани от него като геноцид.

Идеята е проста — не запазване на сръбската държава, а опит да се организира цветна революция, както това се случи в много страни, а сега се опитват да го направят и в Русия».

https://bgr.news-front.info/2017/04/05/opit-za-tsvetna-revolyutsiya-v-srbiya-protesti-sreshhu-vuchich/

Масови протести срещу Вучич заливат Сърбия

Масови протести срещу премиера Александър Вучич започнаха през последните дни в Сърбия.
Десетки хиляди млади хора, основно студенти и ученици, излизат трета вечер в центровете на 17 сръбски града.
Недоволството им бе отключено от проведените през уикенда президентки избори, които Вучич спечели още на първи тур с 55 % от гласовете.
 
Протестиращите твърдят, че изборите са манипулирани, „откраднати“. Младите се организират през социалните мрежи и броят на градовете, които се включват в протестите постоянно нараства.
 
Мирните засега демонстрации минават под слогана „Протест срещу диктатурата“. Повечето сръбски медии неглижират демонстрациите, но международното внимание вече бе приковано от тяхната масовост. Студентите заявяват, че никой не ги е организирал, нямат шеф и не подкрепят никакви политически сили. Най-масови са проявите в Белград, където броят на протестиращите пред парламента и сградата на правителството достига 30 хиляди души. Плакатите, които издигат са „Долу диктатора“, „Свърши се“, „Втори тур“, „Крадци“ и други.
 
Демонстрантите носят портрети на Милошевич, когото вече открито сравняват с Вучич и неговия специфичен режим на управление в страната. Започнаха с искане за оставка на Републиканската избирателна комисия, което преминава в искания за касиране на президентските избори, оставка на Вучич, на председателката на парламента Мая Гойкович и предсрочни парламентарни избори.
 
Срастването на партията на Вучич „Сръбска прогресивна партия“ с държавата през последните години, предизвиква недоволството на младите, образованата част от населението. Студентите от Белградския университет искат прочистването на избирателните списъци, за да се спрат изборните манипулации. Повече университети в страната вече в състояние на протестно-стачни действия.
 
Премиерът Вучич обяви, че докато протестите са мирни, всичко е наред, а Сърбия е демократична страна. От своя страна министър на вътрешните работи Небойша Стефанович заяви, че зад младежките протести стоят загубилите от Вучич кандидати, които той убедително е победил.
 
Очакванията са в следващите дни напрежението да нарасне, като в събота се организира най-голямата демонстрация в Белград и големите градове на страната.
 
Епицентър.бг (по информации от международния обмен)

http://epicenter.bg/article/Masovi-protesti-sreshtu-Vukich-zalivat-Sarbiya--Sravnyavat-go-s-Miloshevich--Zovat---quot-Dolu-diktatora-quot-/124633/7/0 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!