Следвайте "Буднаера" в Телеграм

The Sun/Британски дипломат: Внимание, в близко време се очакват 1 млн мигранти от Либия – сещате ли се сега защо бе свален Кадафи?

В най-близко време от Либия се очаква пристигането на един милион мигранти в Европа, това заяви британският дипломат Джоузеф Уокър-Казинс.
Той подчерта, че от територията на Либия от лагерите, намиращи се там, се очаква изпращането на жители на северните и централните райони на Африка, съобщи The Sun.
Хората искат да се преселят в Европа, заради продължаващите военни конфликти в родината им и поради масовата нищета в тези региони.
Дипломатът обвини властите в Либия за липсата на граничен контрол, което в резултат довежда до увеличаване броя на мигрантите.
Болшинството жители стигат до Европа по нелегален път.

На територията на североафриканските страни действа нелегална система за доставка на мигранти в Европа.
Властите на ЕС се опитват да занижат броя на пристигащите мигранти по пътя на военното патрулиране по либийското крайбрежие, но контрабандистите намират нови канали за нелегална доставка на хора в ЕС.
Уокър отбелязва, че много хора загиват по време на транспортирането им до Европа, но това не плаши мигрантите, защото те са сигурни, че в държавите от Европейския съюз ще успеят да получат убежище.
News Front 

Пророчеството на Полковник Кадафи

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!