Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кой смее да възпрепятства плануваната ислямизация и подмяна на населението? Цветанов гневен: С отмяната на Постановление 208 се залага мина за бъдещото правителство

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов публикува позицията си за горещия политически скандал от последните дни по повод решението на служебния кабинет по заповед президента Румен Радев да отмени постановлението за интеграция на бежанците.
 
В личния си Фейсбук профил вторият човек в най-голямата партия у нас разкрива тънки подробности за изненадващия ход на кабинета и задава интригуващи въпроси, на които едва ли някой от членовете на служебното правителство ще се наеме да даде отговор.
 
Ето го и пълният текст на Цветан Цветанов:
 
„Кое наложи служебният кабинет с голяма спешност да отмени  Постановление № 208 на Министерския съвет от 2016 г. и приетата  с него Наредба за условията и реда за сключване, изпълнение и прекратяване на споразумения за интеграция на чужденци с предоставено убежище или международна закрила?
 
Както се вижда от стенограмата на извънредното заседание на Министерския съвет, с отмяната е взето решение също спешно в срок до 7 април да бъде подготвена нова наредба.  

Ако служебният кабинет иска да спази изискванията на Закона за нормативните актове, ще трябва да се направи предварителна оценка на въздействието и да се проведат обществени консултации. За оценката на въздействието е трудно да се каже какъв  срок ще е необходим, но за общественото обсъждане по закон ще са необходими минимум 30 дни. Възнамерява ли служебното правителство да спази процедурите по закон или няма сериозно намерение да приема такава наредба?
Кой носи отговорност за това политическо решение и ни отдалечава или от правовата държава или от задълженията ни като държава-членка на ЕС? И дали с подобен ход не се цели залагане на мина за бъдещото правителство?“.

http://epicenter.bg/article/Tsvetanov-gneven--S-otmyanata-na-Postanovlenie-208-se-zalaga-mina-za-badeshtoto-pravitelstvo/124451/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!