Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Протест срещу поскъпванията в сектор енергетика тръгна от "Фейсбук"

За 4 април е насрочено обществено обсъждане на предложеното от КЕВР увеличението на цените на парното и топлата вода и ток

Протест срещу поскъпванията в сектор енергетика се организира утре пред сградата на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) в София. Недоволните се организират в социалната мрежа фейсбук, където е направена страница „Протест срещу безобразията на КЕВР!“ Веднага след изборите регулаторът реши природния газ да поскъпне с 30% от 1 април, водата в София с 18%, а тази седмица се очаква решение за увеличение на цената на парното и топлата вода от 17 до 38% в големите градове. Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) одобри поскъпване на природния газ у нас с близо 30% от 1 април.

При повишаване на цената над 5 процента на синьото гориво, това се отразява върху тарифите на топлофикационните дружества, тъй като използват суровината за производството на топлинна и електрическа енергия. За 4 април е насрочено обществено обсъждане на предложеното от КЕВР увеличението на цените на парното и топлата вода и тока. Според предложението в експертния доклад повишението варира за различните градове между 18 и 38% заради спецификите на отделните топлофикации. За София се предлага увеличение с 22.70%. Протестът, за който има разрешение от Столична община и СДВР, ще се организира на 4 април от 13.30 ч. пред сградата на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), когато ще е публичната дискусия. За 7 април е насрочено закрито заседание за вземане на окончателното решение.

http://www.faktor.bg/bg/articles/protest-sreshtu-poskapvaniyata-v-sektor-energetika-tragna-ot-feysbuk 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!