Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Някой иска да върне времето на безконтролното подслушване

За 4 г. успяхме да намалим прилагането на специалните разузнавателни средства (СРС) в пъти. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия председателят на Националното бюро за контрол на СРС Бойко Рашков. Прокуратурата и ДАНС очевидно не харесват работата на службата. Някой иска да върне времето на безконтролното подслушване, заяви той. Не излиза на повърхността някакъв център, който да ръководи тази дейност. Имаше време, когато ДАНС искаше в абсолютно противоречие със закона да подслушва граждани. Дали е Държавна сигурност, дали е ДАНС, това ще се види, обясни той.

СРС е полезно средство, доколкото е в рамките на закона. Когато е извън закона, вреди, посочи Рашков.

Симбиозата, която се получи в последните години между прокуратурата и ДАНС, никак не е случайна, каза още Бойко Рашков. По думите му с действията на прокуратурата и ДАНС (наричана от него по време на интервюто "агенция Държавна сигурност", бел. ред.) това се случва в момент, в който се възраждат идеите за разследване срещу политически лица, включително и лизер на ДПС. За това агенцията за държавна сигурност неслучайно участва заедно с прокуратурата", смята Рашков.
Според него мотивите, с които е отнет допускът до класифицирана информация на заместник-председателя на Националното бюро за контрол на СРС Георги Гатев, са смехотворни.

Източник: Frog News

http://www.gudelnews.com/2017/08/blog-post_439.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!