Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Унгария започна кампания срещу ЕС

Унгария започна кампания срещу Европейския съюз като знак за несъгласие с политиката, „излагаща на риск независимостта на страната“. В страната вече са пуснати въпросници, озаглавени „Да спрем Брюксел“, съобщи днес старши правителственият служител Бенце Тусон на пресконференция по този повод, цитиран от БГНЕС.

„Големите решения и борби тепърва предстоят на Унгария. Ние можем да спечелим борбата, само ако чувстваме подкрепата на гражданите“, каза той. От днес унгарците могат да дадат своето мнение по 6 въпроса от рода на „Какво трябва да направи Унгария по отношение на политиките на ЕС в областта на имиграцията“ или „на фона на поредицата от терористични атаки в Европа“.

Има и други питания, засядащи и икономически въпроси. Сред опциите за отговор са: "Нелегалните имигранти трябва да бъдат под наблюдение, докато властите не решат в техните случаи" или "Трябва да позволим на нелегалните имигранти да се движат свободно в Унгария".

Проучването, наречено "Национална консултация 2017" от дясното правителство на премиера Виктор Орбан, ще бъде ползвано за основа за въвеждането на нова мигрантска политика. Такава кампания имаше и през 2015 г., когато гражданите отново бяха питани основно за имиграцията и тероризма. Тя бе остро разкритикувана от Агенцията за бежанците на ООН, които изразиха своя „шок“ от ксенофобията.

БГНЕС припомня, че от вторник, 28 март, унгарските власти връщат всички, търсещи убежище обратно. Целта на новите мерки е да не се позволява на хора с неясен статут да се движат свободно в страната и на територията на Европейския съюз. По този начин се намаляват рисковете за сигурността.

http://epicenter.bg/article/Ungariya-zapochva-kampaniya-sreshtu-ES-zaradi-migrantite-/124294/7/0 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!