Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Унгария с безпрецедентни мерки за сигурност заради бежанците

Унгария затваря мигранти в контейнери, обявиха драконовски мерки за сигурност

Унгария взе драконовски мерки за сигурност. На границата със Сърбия унгарските власти са поставили 324 контейнера за бежанци. Целта е там да бъдат настанявани всички търсещи убежище, докато се изясни статута им.

Унгария обяви, че започва процедура по закриването на лагерите за емигранти на южната граница със Сърбия. Това се случва, след като този месец бе приет закона за емигрантите и предизвика критики от страна на групите за защита на човешките права и ООН.

От вторник всички търсещи убежище и тези, които ще влязат в Унгария. А тези, които в момента се намират в тази страна, ще бъдат затваряни в лагери. Ще престояват там докато исканията им не бъдат обработени, предава АФП.

„Службите за защита на границите са готови за законно затваряне на границата от 28 март“, съобщи унгарското МВР.

За целта полицията, отбранителните сили и службата за имиграция са провели необходимата подготовка за прилагането на тази необходима мярка, както се казва в изявлението.

Министерството отбелязва, че целта на ограничението е предотвратяване на възможността мигрантите с неясен статут да се движат свободно по територията на страната и ЕС. С това се цели да се засили сигурността.

На две отделни места, които се наричат „транзитни зони“, са поставени 324 контейнера, съобщават от правителството. На 7 март парламентът на Унгария прие закон за системно затваряне на всички търсещи убежище в лагери на границата. Контейнерите са били за превоз на стоки, а сега са пригодени за живот, напомня френската агенция.

Унгария обяви, че ще дари 3,2 милиона евро на християнските общности в Близкия изток. Целта е да им се помогне да останат в родината си се казва в правителствения указ.

Тази помощ се отнася и за членовете на други застрашени религии или националности, предаде Танюг.

В съобщението направено от правителството се уточнява, че част от парите са предназначени за възстановяване на жилищата в Ирак, а другата част в подкрепа на хуманитарната дейност на християнските благотворителни организации в Ливан.

http://www.razkritia.com/512678/%D1%83%D0%BD%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D1%81-%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%BD%D0%B8-%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%BA%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D0%B8%D0%B3/ 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!